Uykusuz'dan yoksulluk göndermeli Diyanet kapağı: Açlıktan öldüğünde seni kim yıkayacak?

Uykusuz'dan yoksulluk göndermeli Diyanet kapağı: Açlıktan öldüğünde seni kim yıkayacak?
Devasa bütçesini beğenmeyen, bütçesini aşan harcamalarıyla eleştirilerin odağından düşmeyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Uykusuz dergisinde bu hafta kapak oldu.

Mizah ve karikatür camiasının önemli dergilerinden Uykusuz, bu haftaki kapağına Diyanet’i taşıdı.

AKP hükümetinin eğitimden politikaya, ekonomiden toplumsal yaşamın her alanında müdahalesine yol verdiği, birçok önemli bakanlığın bütçesinden daha faza bütçe ayrılması ve bu bütçeyi aşmasıyla tartışmaların odağında olan Diyanet, Uykusuz’un bu haftaki kapak konusu oldu. Dergi, bu haftaki kapağına yaptığı açıklamalarla eleştirilerin odağından düşmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 'bütçe' açıklamasını taşıdı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet’in dev bütçesine ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Bütçemizin yüzde 96’sı maaşlara, personel masraflarına gidiyor. Geriye kalıyor yüzde 4. O, yüzde 4’le biz planladığımız hizmetlerin yarısını bile yapamıyoruz" demiş, gelecek yılki 16 milyarlık bütçeyi beğenmemişti.

Bu sözlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı kapağına taşıyan Uykusuz, toplumdaki yoksullaşmaya da göndermede bulunarak Erbaş’ı, elleri arasına alarak sıkıca tuttuğu ve korktuğu resmedilen bir kişiye "Sen açlıktan ölsen, seni kim yıkayacak" şeklinde sözlerle karikatürüze etti.

Öne Çıkanlar