Uzay turistlerinden ilk fotoğraflar geldi

Uzay turistlerinden ilk fotoğraflar geldi
Dört uzay turistinin, Dünya'nın yörüngesinde 15 turu tamamladığı belirtildi.

ABD merlezli şirket SpaceX’in Falcon-9 roketiyle uzaya gönderilen Dragon kapsülünden ilk fotoğraflar geldi. Dört uzay turistinin, Dünya'nın yörüngesinde 15 turu tamamladığı belirtildi.

Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in Falcon-9 roketiyle uzaya gönderilen dört uzay turistinden ilk fotoğraflar geldi. 'Inspiration4' adı verilen girişimi SpaceX’ten satın alan milyarder iş insanı Jared Isaacman ile Hayley Arceneaux (29), Sian Proctor (51) ve Chris Sembroski'nin (42) yer aldığı Dragon kapsülünün, Dünya'nın yörüngesinde 15 turu tamamladığı duyuruldu.

'Inspiration4' ekibi, geçtiğimiz günlerde Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatıldı. Üç gün sürecek yolculukta Isaacman, Arceneaux, Proctor ve Sembroski'nin çocukluk kanserlerine yönelik ilaçlar için düzenlenen kampanyalara destek olması planlanıyor. Milyarder iş insanı Isaacman tarafından finanse edilen uçuşun, 'diğer insanlara da macera yaşamaları için ilham vermeyi amaçladığı', bu nedenle girişime 'Inspiration4' ismi verildiği belirtiliyor. Yolculuk, SpaceX’in tamamı sivil bir ekiple dünyanın etrafında gerçekleştirileceği ilk sefer olması açısından önem taşıyor.

Öne Çıkanlar