Uzman psikiyatristten uyarı: İzolasyon günlerinde internet bağımlılığına dikkat

Uzman psikiyatristten uyarı: İzolasyon günlerinde internet bağımlılığına dikkat
Psikiyatri uzmanı Bülbül, salgın tehdidine karşı izolasyon sonrası, internet bağımlılığı ile birlikte depresyon, dikkat eksikliği gibi rahatsızlıkların baş gösterebileceği uyarısı yaptı.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de yayılmasının ardından uygulanan kısmi sosyal izolasyon, insanların evlerinde daha çok vakit geçirmelerine neden oldu. Kısmi izolasyonla birlikte sosyal hayattaki değişikliklerin ise psikolojik sonuçlar doğurabileceği uyarıları yapılıyor.  

‘İNTERNET BAĞIMLILIĞI OLABİLİR’

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Psikiyatri Uzmanı İsrafil Bülbül, koronavirüs salgını ile birlikte Türkiye’de uygulanan kısmi izolasyonun insanlarda internet bağımlılığına neden olabileceğine vurgu yaptı. Bu gelişmenin internete daha fazla zaman ayırma anlamına geldiğini belirten Bülbül, "Sürekli evde kalan kişilerde muhtemelen internette zaman geçirme süreleri artacaktır. Belki de internet bağımlılığına da neden olabilir" ifadelerini kullandı.

‘PSİKOLOJİK SORUNLAR DOĞURABİLİR’

İnternet bağımlılığının ciddi psikolojik sorunlara da neden olabileceğine dikkat çeken Bülbül, "Ancak internet bağımlılığı olan birçok hastada depresyon, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi eşlik eden rahatsızlıklar bulunmaktadır. Kişinin depresyonu veya dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tedavi edildiğinde internet bağımlılığı da azalabilir" dedi.

‘BAĞIMLILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİNİR’

Bülbül, internet bağımlılığının en çok 12-20 yaş arası gençlerde görüldüğünü ve asıl görevin ebeveynlere düştüğünü belirterek, "Çocuklarını daha fazla gözlemek ve onların sorunları ile daha fazla ilgilenmek ve çocukları ile daha fazla zaman geçirmek ve gerekirse aile terapisine başvurarak internet bağımlılığını önlemede yardımcı olabilir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar