Van Kadın Platformu: Aysel Tuğluk tahliye edilsin

Van Kadın Platformu: Aysel Tuğluk tahliye edilsin
Van Kadın Platformu, Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan demans hastası Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Van Kadın Platformu, Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi tutuklu bulunan ve demans hastalığı olan Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk’un tahliye edilmemesine ilişkin Sanat Sokağı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama esnasında kadınlar sık sık "Aysel Onurumuzdur", "Aysel’e özgürlük" ve "Jin jîyan azadi" sloganları attı. Platform bileşenlerinin katıldığı açıklamayı kadınlar adına Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şube Eş Sözcüsü Ebru Demirtepe okudu.

Tuğluk’un tek başına ihtiyaçlarını karşılayamamasına rağmen 500'ü aşkın gündür tahliye edilmediğini belirten Demirtepe, Tuğluk’un bir an önce tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Ağır hasta olan ve halen devam eden Kobane Davası’nda mahkemenin Tuğluk’a zorla savunma yapmaya zorladığını hatırlatan Demirtepe, "Aysel Tuğluk'a zorla savunma yaptırmak işkencedir" dedi. Demans hastalığı olan Çevik Bir’in tahliye edildiğini fakat aynı durumda olan Tuğluk’un tahliye edilmediğine vurgu yapan Demirtepe, "Siyasallaşmış ATK ve yargıdaki çifte standardı ve ayrımcılığı açıkça göstermektedir. Aysel Tuğluk yaşadığı demans hastalığı ile bugün çok ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıyadır. Aysel Tuğluk’un hastalığının hafızasını da etkilediği, hayatını sürdürmek için ikinci kişilerin yardımına ihtiyaç duyduğu belirtilmiştir. Ancak Adli Tıp Kurumu birçok siyasi hasta tutsağın dosyasında olduğu gibi Aysel Tuğluk hakkında da siyasi bir karar vererek Tuğluk’un cezaevinde kalabileceğini belirtmiştir. Aysel Tuğluk’un hafıza kaybı yaşamasını tetikleyen, annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinde yaşanan ırkçı ve kadın düşmanı saldırıyı asla unutmuyoruz. Aysel Tuğluk’un tutukluluğunun devamı rehineliktir ve suçtur. Demans hastası Aysel Tuğluk bir an önce tahliye edilerek ihtiyaç duyduğu tedavi koşullarına kavuşturulmalıdır" şeklinde konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar