Washington'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Washington'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi
ABD'de siyahi Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından ülke çapına yayılan gösteriler başkent Washington'da da sürüuor. Belediye Başkanı 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararı aldı.

Minneapolis'te siyahi vatandaş George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan protesto gösrerileri devam ediyor. Gösteriler yasaklamalara rağmen devam ederken Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, bugün yerel saatle 19.00'da 2 günlük sokağa çıkma yasağının başlayacağını duyurdu.

Belediye Başkanı Bowser açıklamasında, eylemcilerin, ifade özgürlüğünü kullanma hakları olduğunu ancak şehri yağmalamaya hakları olmadığını söyledi.

Bowser, güvenlik güçlerinin kent genelinde asayişi sağlamaya çalıştığını vurgulayarak, "Bu akşam 19.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Washington DC'de 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan ediyoruz." dedi.

Son olarak binlerce gösterici Washington'daki Beyaz Saray önünde protestoda bulunmuştu.

KIZI GÖZALTINA ALINAN BAŞKAN: ONUNLA ONUR DUYUYORUM 

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio de, 25 yaşındaki kızı Chiara'nın eylemlerde göazaltına alınması üzerine "Daha iyi ve daha huzurlu bir dünya görmek istiyor" dedi. Bill de Blasio, "Kızımı çok seviyorum. Onunla onur duyuyorum. O çok iyi bir insan. Sadece dünyada iyilik yapmak istiyor. Daha iyi ve huzurlu bir dünya görmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Bill de Blasio ve eşi, kızları Chiara'nın tutuklandığını öğrendiklerinde, ondan olan biteni anlatmasını istediklerini belirtti ve "Yaptığı her şeyin barışçıl, saygılı bir protesto ruhuna uygun olduğuna inanıyor. Tüm olayı ayrıntılı bir şekilde bana anlattı, barışçıl bir şekilde hareket etmiş" dedi.

250 FAZLA KİŞİ TUTUKLANDI, 7 POLİS YARALANDI

Bu arada New York’ta dün gece düzenlenen protestolarda 250'den fazla kişinin tutuklandığı bildirildi. New York Polis Departmanı, 7 polisin ise yaralandığını açıkladı. Departman, protestolar sırasında çok sayıda aracın hasar gördüğünü de bildirdi. Polis, tutuklamaların ağırlıklı olarak Manhattan ve Brooklyn bölgelerinde yapıldığını duyurdu. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar