Yalnız ve öteki bir Joker

Yalnız ve öteki bir Joker
Eksiksiz bir kompozisyon, muhteşem bir oyunculuk, bir çizgi romandan neredeyse trajedi yaratmayı başaran bir yönetmenlik ile haftanın filmi 'Joker' vizyonda.

Bu hafta 5'i yerli 7 film vizyona girdi. Venedik’te Altın Aslan kazanan, bu yılın en çok konuşulan filmi Joker izleyiciyle buluşuyor. Bu haftanın bir başka öne çıkan filmi ise Berlin’de En İyi Senaryo Gümüş Ayı ödülünü alan film Piranalar.

JOKER

Daha yalnız, daha bireysel, daha kronik, daha öteki Joker rolü için 24 kilo veren Phoenix, başarısız komedyen Arthur Fleck’e hayat veriyor. Gotham’da birileri tarafından kabul görmek ve sevilmek için çaba harcayıp, karşılığında hakarete ve zorbalığa maruz kalan Arthur, içinde sakladığı kötüyü dışarı çıkaracaktır. "Hangover" serisinde imzası bulunan Todd Phillips’in yönettiği filmde Robert De Niro, Zazie Beetz ve Marc Maron gibi isimler de rol alıyor.
 


PİRANALAR

Berlin’de En İyi Senaryo Gümüş Ayı ödülünü alan filmin yönetmeni Claudio Giovannesi, senaryoyu Roberto Saviano ve Maurizio Braucci ile birlikte kaleme aldı. Roberto Saviano’nun kendi eserinden yola çıkarak kalem oynattığı hikayede Napoli’nin arka sokak çocukları anlatılıyor. Ergenlik çağındaki genç erkeklerin ellerinde silahlarla mafyacılık oynamasını izlerken bir yandan da Napoli’nin sosyo-ekonomik manzarasını izliyoruz. Büyüyünce birer mafya babası olmayı düşleyen, çaldıkları para ile marka kıyafetler giyip, güzel kızlarla takılan çocukların filmi. Filmde amatör oyuncular rol alıyor.
 


KRAL ŞAKİR KORSANLAR DİYARI

2016’da bir TV platformunda yayınlanmaya başlayan, ardından 18 ülkede ve 8 farklı dilde yayın yapmaya başlayan Kral Şakir, ikinci filmiyle beyazperdede. Haluk Can Dizdaroğlu ve Berk Tokay’ın yönetmen koltuğunu paylaştığı animasyonda Şakir ve ailesi korsanların ve fantastik canavarların yaşadığı evrende, tarih öncesine ait bir yaratığı durdurmaya çalışacak.
 


HAREKET SEKİZ

Güldür Güldür ekibinden Ali Sunal ve Onur Atilla’nın yanı sıra Devrim Yakut, Gürgen Öz, Bihter Dinçel, Hakan Bilgin gibi isimleri buluşturan Ali Yorgancıoğlu’nun yönettiği film, bir grup polisin, ülkemizdeki bor madenini yurtdışına kaçırmaya çalışan Rus mafya babası Zolka’yı yakalamak için gizli göreve getirilmesini konu ediniyor.
 


KEŞFEDİLMEMİŞ ÇOCUKLAR

Keşfedilmemiş Çocuklar, aileleri tarafından terk edilmiş ve yuvada kalan, türlü yeteneklere sahip bir grup çocuğun hikâyesini anlatıyor. Bülent Terzioğlu ve Korkmaz Yalınkılıç’ın yönetmen koltuğunu paylaştığı filmde Efe Ekemen, Egemen Mustafa Almacı, Mert Erdoğdu ve Ayşenaz Aydoğmuş rol alıyor.
 


DERT BENDE

Dert Bende, arkadaşları Mert'in mutsuz bir evliliğe adım atmak üzere olduğunu düşünen Cem ve Kenan'ın, Mert'i kaçırmaya karar vermeleriyle gelişen olayları konu ediniyor. Ümit Kantarcılar, Onur Dilber, Jessica May, Sermet Yeşil ve Ahu Sungur’un rol aldığı filmi Berat Özdoğan yönetiyor.
 

 

Öne Çıkanlar