Yargıtay Abdullah Cömert’i öldüren polisin cezasını onadı

Yargıtay Abdullah Cömert’i öldüren polisin cezasını onadı
Gezi Parkı eylemlerinde Abdullah Cömert’i gaz fişeği ile vurarak ölümüne sebep olan polis memuru Ahmet Kuş’un cezası Yargıtay tarafından onandı. Kuş cezaevine konuldu.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK- Yargıtay, Gezi Parkı eylemlerinde Abdullah Cömert’i gaz fişeği ile vurarak ölümüne sebep olan polis memuru Ahmet Kuş hakkında verilen hapis cezasını onadı.

İnfaz yazısı yazılan sanık Kuş’un tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Mart 2016’daki kararıyla, polis Kuş’u 'kastın aşılması suretiyle öldürmek' suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bu cezayı bozmasının ardından dava yine aynı mahkemede görülmüştü. Sanık polis Ahmet Kuş'a 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

CÖMERT’İN KATİLİ POLİS ALTI YIL SONRA TUTUKLANDI

Yargıtay sanık polis hakkındaki hapis cezasını onadı. Karar hakkında infaz yazısı yazıldı sanık polis hükmen tutuklandı.

‘YARGITAY KARARI EKSİK VE HATALI’

Cömert ailesinin avukatlarından Eren Can Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada Yargıtay kararının eksik ve hatalı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Abdullah Cömert davasında sanık polis Ahmet Kuş Yargıtayın ilk kararı bozması sonrası yeniden yapılan yargılamada 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası almıştı. Bu karar Yargıtay tarafından onandı. Sanık polis hükmen tutuklandı. Verilen karar bizce eksik ve hatalıdır. Birincisi yargılama Balıkesirde yapılarak adalete erişim hakkımız sınırlanmış ve ihlal edilmiştir. İkincisi kasten işlenen bir fiil olduğu açıkken sanık kasten öldürmeden ceza almamıştır. Abdullah Cömert bir ara sokakta hedef gözetilerek gaz fişeği ile başının arka kısmından vurulmuştur. Üçüncüsü dosyada ceza alan kişi sayısı sadece bir tane polis memurudur.oysa o gün emir talimat veren amirlerin dosyaya dahil edilmesi gerekirken edilmemiştir."

Can, Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapacaklarını belirtti.

Öne Çıkanlar