Yeni anket: Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark yüzde 1'den az

Yeni anket: Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark yüzde 1'den az
Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, yüzde bir buçuk hata payıyla yaptığı son anketin sonuçlarını paylaştı.

Türkiye'de erken seçim tartışmaları ekomonik kriz ve Sedat Peker'in iddialarıyla birlikte devam ediyor. 

Yaşananlardan sonra Cumhuri İttifakı'nın oy kaybettiğini gösteren anketlere bir yenisi daha eklendi. Bu kez, ortaya çıkan sonuç sadece Cumhur İttifakı'nın oy kaybı açısından değil, Millet İttifakı'nın aradaki farkı kapadığını göstermesi açısından önemli bir sonuç verdi.

FARK YÜZDE 1'İN ALTINDA

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin yüzde 95 doğruluk ve yüzde 1,5 hata payıyla aktardığı sonuçlara yurttaşlar "Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi ittifaka verirsiniz?" sorusuna yanıt verdi. Ortaya çıkan sonuçlara göre;

- Cumhur İttifakı'na yüzde 38,1,

-Millet İttifakı'na yüzde 37,3'lük bir tablo oluştu. 

İlginç bir sonuç da "İttifaklar dışında bir partiye oy vereceğini" söyleyenlerin oranı yüzde 13,2 olarak görüldü. Bu yanıtı verenerin büyük çoğunluğunu HDP seçmeni oluşturdu. 

Ankette kararsızların oranı yüzde 7,1 olurken, oy vermeyeceğini belirtenler ise yüzde 4,3 oldu. 

Ankete göre, AKP'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 27,8'e geriledi. 

ERDOĞAN'A DESTEK AZALDI

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de soruların yöneltildiği ankette "Bu pazar seçim olsa muhalefet adayı kim olursa olsun Erdoğan'a mı, yoksa muhalefet adayına mı oy verirsiniz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 39,8'i Erdoğan'ı, yüzde 42,2'si muhalefet adayını tercih etti. 

Ayrıca, aday olması dahilinde "Asla Erdoğan'a oy vermem" diyenlerin oranı yüzde 50,5 olurken, "Kesinlikle oy veririm" diyenler yüzde 39,4'te kaldı.

Ankete katılanların yüzde 75'inden fazlası Türkiye'nin durumunun geçn yıla göre kötüye gittiğini söylerken, yüzde 50'den fazlası gelecek yıl daha da kötüye gideceğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar