YNK'den BM Güvenlik Konseyi'ne Türkiye'ye karşı harekete geçme çağrısı

YNK'den BM Güvenlik Konseyi'ne Türkiye'ye karşı harekete geçme çağrısı
TSK'nin Süleymaniye kentine bağlı Şarbajer ilçesini havadan bombalaması sonucu 3 sivil yaşamını yitirmişti.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne Türkiye'nin bombardımanlarına karşı harekete geçmesi çağrısı yaptı. Açıklamada ayrıca Türkiye'ye karşı dava açılması istendi.
 
Mezopotamya Ajansı'ndaki habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde Süleymaniye kentine bağlı Şarbajer ilçesini havadan bombalaması sonucu 3 sivil yaşamını yitirdi. Daha önce de Şeladizê’de yapılan bombardımanda da 5 sivil yaşamını yitirmişti. Bombardımanlara tepki gösteren YNK grubu, Irak Cumhurbaşkanı, Başkanı ve Meclis Başkanı'na gönderdiği mektupta, Türkiye’nin uluslararası mahkemelerde yargılanması için dava açılmasını istedi. 
 
YNK grubu, Irak hükümetinin üç yöneticisine gönderdiği mektupta, içinde avukatların da olduğu bir kurulun kurularak, Türkiye’nin bombardımanında yaşamlarını yitirenler ile zararı olanlar için Türkiye’den tazminat almak amacıyla uluslararası mahkemelerde dava açılmasını gerekçesiyle harekete geçilmesini istedi:

"Irak Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda Güvenlik Konseyi Delegesi, Türkiye’nin bombardımanına son vermek için, Güvenlik Konseyi’ne acil toplantı çağrısı yapmalıdır. Irak Cumhurbaşkanı, başbakanı ve meclis başkanı Türkiye’nin saldırılarına karşı harekete geçmelidir."  (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar