Yurtlarda koronavirüs hazırlığı: 3 bin 614 kişi yerleştirilecek

Yurtlarda koronavirüs hazırlığı: 3 bin 614 kişi yerleştirilecek
Yurt dışından Türkiye’ye getirilecek 3 bin 614 kişinin koronavirüs şüphesiyle 14 gün boyunca karantina altında tutulacağı İstanbul'daki 3 öğrenci yurdunda hazırlıklar sürüyor.

Yurt dışından Türkiye’ye getirilecek 3 bin 614 kişinin koronavirüs şüphesiyle 14 gün boyunca karantina altında tutulacağı İstanbul'daki 3 öğrenci yurdunda hazırlıklar sürüyor. 

İstanbul Valiliği, vaka sayısı 47’ye yükselen koronavirüs salgınına ilişkin Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından alınan tedbirler kapsamında, Avrupa'dan dönenlerin 14 gün süre boyunca öğrenci yurtlarında karantinada tutulacaklarını dün duyurmuştu. 
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bugün söz konusu konuya dair yaptığı açıklamada, yurt dışından 3 bin 614 kişinin Türkiye’ye getirileceğini ve getirilenlerin 14 gün boyunca öğrenci yurtlarında karantina altına alınacağını söyledi.  
 
ÖĞRENCİ YURTLARINA YERLEŞTİRİLECEKLER
 
Valiliğin Avrupa’dan geleceklerin karantinada tutulacağını duyurduğu merkezler ise, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu, Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu ve Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu.
 
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
 
Önceki günlerde apar topar boşaltılan öğrenci yurtlarından Başakşehir’deki Kanuni Sultan Süleyman Yurdu’nun giriş çıkışları polislerce tutulmuş durumda. Yurda giden yol ile birlikte çevresindeki bazı yollar da bariyerlerle kapalı. Çok sayıda görevli tarafından temizlik çalışmaları devam edilen yurda akşam saatlerinde 800 kişinin getirileceği bilgisine ulaşıldı. Temizlik çalışmalarını yanı sıra yurda gıda maddelerinin stoklandığı görüldü.
 
BİNE YAKIN KİŞİ GETİRİLECEK
 
Güngören'de bulunan Fatih Sultan Mehmet Erkek Öğrenci Yurdu’nun çevresinde de polis ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda. Çevresi bariyerlerle çevrilen yurda getirecekler için hazırlıklar yapılıyor. 3 bin 200 kapasiteli yurda bine yakın kişinin getirilmesi bekleniyor. Getirilecekler 14 gün boyunca 3 kişilik odalarda tekli şekilde karantina altında tutulacak.
 
ÇEVRESİNDEKİ DÜKKANLAR KAPATTI
 
Florya’daki Beşyol Kız Öğrenci Yurdu’nda da benzer bir tablo hakim. Yurda giden bütün yolları kapatan polisler, yine yurt binasının önünde de geniş güvenlik önlemleri almış durumda. Henüz kimsenin getirilmediği yurda yaklaşılmasına izin verilmediği gibi çekim yapılmasına da izin verilmiyor.  (MA) 

Öne Çıkanlar