ABD Başkanı Donald Trump, Suriye Geçici Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'ya Beyaz Saray'daki ziyaretinde parfüm sıktı. Şara'ya 'Kaç eşin var?' diye soran Trump, "bir" yanıtını alınca "asla bilemezsin" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump ile 10 Kasım'da görüşen geçici Suriye hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, ABD, Rusya ve İsrail ile ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu.
SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Şara ile görüşen ABD Başkanı Trump'a teşekkür etti ve SDG'nin entegrasyonunu hızlandırma taahhüdüne dair ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ile 'harika bir telefon görüşmesi yaptığını' duyurdu.
Şara-Trump görüşmesine ilişkin Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, SDG'nin entegrasyonu konusunda anlaşmaya varıldı
Hakan Fidan, Şara'nın Trump ile yaptığı görüşmeye katıldığını, Beyaz Saray'da ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Rubio ve Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile bir araya geldiğini açıkladı. Görüşmelerde Sezar Yasası, Suriye'nin toprak bütünlüğü, Filistin ve Ukrayna gibi başlıkların ele alındığı belirtiliyor.
ABD Başkanı Trump, Suriye geçiş hükümetinin Cumhurbaşkanı Şara ile Beyaz Saray'da basına kapalı görüştü. Görüşmenin sürdüğü saatlerde ABD Hazine Bakanlığı, Suriye'ye yönelik Sezar Yasası yaptırımlarının 6 ay askıya alındığını duyurdu. Suriye'nin IŞİD karşıtı koalisyona da katılacağı belirtiliyor.
ABD'de perşembe günü yayınlanan hükümet talimatına göre, diyabet veya obezite gibi sağlık sorunları olanların ABD'de yaşamak için vize başvurusu reddedilebilir. Düzenleme Trump’ın iki ilaç şirketiyle yaptığı ve ‘şişman aşısı’ ifadeleri ile tanımladığı anlaşmayı duyurmasının ardından geldi.
ABD'nin Eski Uluslararası Dini İşler Büyükelçisi Sam Brownback, federasyonun Suriye için 'en iyi uzun vadeli çözüm' olduğunu söyledi.
Suriye geçiş hükümetinin Cumhurbaşkanı Ahmed El Şara, bugün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek. Şara, yaptırımların kaldırılması, İsrail'in saldırılarının önlenmesi gibi alanlarda Washington’ın yardımını bekliyor.
ABD ekonomisinin 'çok iyi durumda' olduğunu savunan ABD Başkanı Trump, vatandaşlara kişi başı en az 2 bin dolar olarak 'kâr yapı' dağıtma sözü verdi.
ABD, Suriye geçiş hükümetinin Cumhurbaşkanı El-Şara hakkındaki BM yaptırımlarının kaldırılması için Güvenlik Konseyi’ne taslak karar sundu. Taslak karar, Şara ile Trump'ın Beyaz Saray'da yapacağı görüşme öncesinde sunuldu.
ABD Başkanı Donald Trump'ın ikinci döneminin ilk önemli seçimlerinde Demokratlar, New York Belediye Başkanlığı ile Virginia ve New Jersey'de seçimi kazandı. California'da da seçim bölgelerinin yeniden düzenlenmesi konusundaki seçim Demokratlar lehine sonuçlandı.
New York Belediye Başkanlığı seçimlerini sosyalist aday Zohran Mamdani kazandı. Mamdani, zafer konuşmasında "Müslümanım. Demokratik sosyalistim. Ve en kötüsü de, bunların için özür dilemeyi reddediyorum" dedi. Mamdani, ABD Başkanı Donald Trump'a "İzlediğini biliyorum, sesi aç" diye seslendi.
ABD Başkanı Donald Trump, New York Belediyesi seçimlerinde sol çizgideki aday Zohran Mamdani'nin rakibi için destek çağrısı yaptı. Trump, Mamdani seçilirse fonları kesmekle tehdit etti.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela ile gerilimi daha da artıracak bir açıklama yaptı. Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun "günlerinin sayılı olduğunu" söyledi.
ABD ve Rusya arasında nükleer silah denemelerine ilişkin gerginlik karşılıklı açıklamalarla büyüyor. Trump "Onlar yapıyorsa biz de yapacağız" derken, Rusya'dan "Eğer birileri denemelere başlarsa, elbette biz de aynısını yapacağız" açıklaması geldi.
Washington, Moskova’nın Ukrayna konusundaki sert taleplerini sürdürmesi üzerine Budapeşte'de yapılması planlanan Trump-Putin zirvesini iptal etti.
Kuzey Kore, denizden karaya stratejik seyir füzesi denemesi gerçekleştirdi. Washington’a gözdağı olarak yorumlanan denemeyle ilgili konuşan ABD Başkanı Donald Trump ise yakın gelecekte Kim Jong-Un ile görüşeceğini söyledi.
İsrail, Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiğini öne sürerek Gazze'yi vurdu. Saldırılarda 24'ü çocuk, 91 kişi öldürüldü.
ABD Başkanı Donald Trump, 2028'de de ABD Başkanlığına üçüncü kez aday olmak istediğini söyledi. Trump, "En yüksek oy oranlarıma ulaştım ama aday olmama izin verilmiyor, yazık. Ne olacağını göreceğiz" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Güney Kore’ye gelişi öncesinde Geyongju kentinde protesto düzenlendi. Göstericiler, Trump’ı Asya’daki sanayi ve emekçileri baskı altına almakla suçlayarak, İsrail’e verdiği desteği ve Filistin’e yönelik politikalarını kınadı.
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın yeni füze testine dair Rus lider Vladimir Putin'e seslendi. Trump, Putin'in "Füze testi yapmak yerine Ukranya'daki savaşı bitirmesi gerektiğini" söyledi. Trump, ABD'nin Rusya kıyılarında konuşlandırılmış bir nükleer denizaltısı olduğunu hatırlattı.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de kurulması planlanan uluslararası istikrar gücünün "en yakın zamanda hazır olacağını" söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Malezya, Japonya ve Güney Kore'yi kapsayan 5 günlük Asya turuna çıktı. Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yapacağı görüşmenin "iyi geçeceğini umduğunu" söyledi.
Kremlin Özel Temsilcisi Kirill Dmitriev, ABD Başkanı Trump ile Rusya lideri Putin arasında bir görüşme yapılacağını söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin uyguladığı yaptırımların Rusya ekonomisini etkilemeyeceğini söyledi. Putin, Trump'ın iptal ettiği Budapeşte görüşmesine ilişkin ise "Hem toplantının kendisi hem de yeri ABD tarafından önerildi" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak girişimine sert tepki gösterdi. Trump, "Böyle bir şey olmadı, olmayacak. İsrail bunu yaparsa ABD'den aldığı tüm desteği kaybeder" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapması beklenen görüşmeyi iptal etti. Trump, "Putin ile görüşme fikri doğru gelmedi ve iptal ettim. Ne zaman Putin'le konuşsam iyi bir sohbet oluyor ancak bir yere varmıyor" dedi.
ABD, Rusya'nın iki büyük petrol şirketini yaptırım listesine aldı
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’dan Türkiye’ye transit taşımacılık için topraklarını açmaya hazır olduklarını açıkladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.