Almanya değişiyor, partiler değişiyor. Silahlar öyle veya böyle satılıyor. Mahalle baskısı nedeniyle kimse konuşamaz hale geliyor. Eleştiri ve tartışma kültürü klişelere teslim ediliyor.
Almanya seçimlerini önde tamamlayan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyon ışığı yaktı.
Almanya seçimlerinde SPD az farkla öne geçerken, hükümet kurmak için avantajlı konuma geldi. Ancak Hristiyan Birlik partileri de hükümet kurmaya talip. Gözler koalisyon görüşmelerinde.
Seçimler 27 Eylül sabahı anketlerdeki gibi sonuçlanırsa ancak üç partili koalisyon hükümeti mümkün olacak. Yeni Şansölye için en güçlü aday ise SPD’nin adayı Olaf Scholz.
Christian Hirte, CDU ile FDP'nin 'Naziler' lakaplı AfD ile işbirliği yaparak eyalet başbakanı seçtirmesini tebrik etmesi sebebiyle Başbakan Merkel tarafından görevden alındı.
Yüzlerce siyasetçinin verileri ve özel mesajları bilgisayar korsanları tarafından internette ifşa edildi. Saldırıdan aşırı sağcı AfD dışındaki tüm partiler etkilendi.
Seehofer'in liderliğini yaptığı CSU, kalesi olarak görülen Bavyera'da geçtiğimiz ay yapılan seçimlerinde yüzde 10'un üzerinde oy kaybetmişti.
Avrupa Komisyonu Başkanlığı'na seçilirse Türkiye'nin AB üyelik sürecini sonlandıracağını açıkladı.
Almanya’nın Bavyera eyaletinde yapılan meclis seçimlerinde CSU salt çoğunluğu kaybederken, Yeşiller oy oranını artırdı, Hür Seçmenler ve AfD ise ilk kez meclise girdi.
AB Komisyonu Başkanlığı'na aday olan Alman politikacı Weber, 'Türkiye'ye kapıları tamamen kapatacağını' açıkladı.
Almanya’da siyasi partiler arasında Türkiye’ye mali yardım yapılıp yapılmaması konusunda sert tartışmalar yaşanıyor.
Almanya'da koalisyonun kardeş partileri Hristiyan Demokrat Birlik ve Hristiyan Sosyal Birlik mülteci politikasında anlaştı. Muhalefet tepkili, diğer koalisyon ortağı SPD temkinli.
Hristiyan Birlik partilerinin mülteci politikasında yaşanan görüş ayrılıkları krize neden oldu. Her iki parti de bu gün ayrı ayrı toplanıyor.
İltica politikası konusunda İçişleri Bakanı ile görüş ayrılığı yaşayan Merkel'in mülteci krizini Yunanistan ve İtalya gibi ülkelerle görüşmek istediği öne sürüldü
Almanya'da 14 Mart'ta göreve başlayan yeni hükümet Türkiye ve Suudi Arabistan gibi askeri operasyonlar düzenleyen ülkelere silah ihracatını azalttı.
Almanya İçişleri Bakanı Seehofer'in "İslam Almanya'ya ait değildir" sözleriyle koalisyon ortakları CDU ve CSU arasında başlayan tartışma sürüyor.
Almanya'da Hristiyan Birlik ile Sosyal Demokrat Parti arasında 26 Ocak’ta başlayan koalisyon görüşmelerinde son dönemece girildi.
Alman meclisinde Türkiye’nin Afrin Harekâtı tartışıldı. Bütün partiler operasyonu uluslararası hukuka aykırı olarak nitelendirdi.
SPD'nin koalisyon ön görüşmeleriyle ilgili kararını cuma günü açıklaması bekleniyor.
Almanya'da koalisyon ön görüşmelerinin son gününde de sonuç çıkmadı ancak görüşmelere devam edilecek
Yeşiller ve FDP ile koalisyon kurulması konusunda umutlu olduğunu söyledi.
Cem Özdemir, Türkiye politikalarında AB üyeliğinden ziyade tutuklu Alman vatandaşlarına odaklanılması gerektiğini söyledi.
Üç partinin görüşmesinde sonuç çıkmadı. Anlaşmazlık konularından bir de Türkiye
CSU Genel Başkan Yardımcısı Manfred Weber "AB ile Türkiye arasındaki müzakerelerin sonlandırılması gerektiğini" söyledi
Merkel'in partisi Türkiye ile AB müzakerelerinin durdurulmasında ısrarcı olacağını vurgularken, Yeşiller buna karşı çıktı.
Merkel, Erdoğan’a silah satışından hala vazgeçmiş değil. Dışişleri Bakanı Gabriel’e göre ise Almanya Türkiye’ye silah satışını sonlandırmasa da sınırlandırmayı planlıyor.
Alman hükümet ortağı CSU, Türkiye’ye yapılan ödemelerin durmasını istedi.
Almanya’da CSU’lu politikacı Hahn, hükümete İncirlik’teki Alman askerlerini geri çekerek Erdoğan’a rehin bırakmama çağrısı yaptı. HABER MERKEZİ...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.