Yazar Orhan Pamuk, katıldığı konferansta, ülkede derinleşen fakirliği "Türkiye'nin yaşadığı en rezil durum" olarak nitelendirdi. Pamuk, konuşmasında ayrımcılık, ırkçılık, kadınların yaşadığı sorunlar gibi birçok konuya değindi.
Yevmiyeli kadın çalışan 'Fakirlikten, yokluktan. Ne yapalım, 5-10 kuruş alırsak; buna yağ alalım buna tuz alalım diyoruz' dedi.
İsmailağa Cemaati'ne mensup Ahmet Polat, cemaatin internet sitesinde yayımlanan bir konuşmasında, 'Fakirliğin, yoksulluğun genel nedeni bizim günahlarımızdır' dedi.
Birinin, Mevlana'nın ünlü sözünü Ali Erbaş'a hatırlatması gerekiyor.
İbrahim Kahveci, Karar gazetesinde yayımlanan yazısında '"Sadece açlığınızı gidermek için yaşamak ve çalışmak nasıl bir hayattır?' diye sordu.
Ulusoy, 'Domates, patates, ayçiçeği yağı tartışan, faturalar için günlerce çalışan ve buna rağmen ev ve işyeri dışında başka mekân bilmeyen kişilerin oluşturduğu toplum fakirdir' dedi.
Kahveci, 'Kitabını yazdığımız ekonominin ve dünyaya ilan ettiğimiz müthiş teorinin sahada yansıması fakirlik ve zamdan başka bir şey olmamış. Bu müthiş fikirleri Putin uygulasaydı ya' dedi.
Kahveci, 'Umarım ekonomik kurtuluş savaşı dedikleri şeyin fakirlikten başka bir şey olmadığını millet anlar. Aksi halde fakirliğini alkışlayan bir toplum olacağız. Venezuela gibi' dedi.
Uçurum çocukları, küfürler, aşağılanmalar, dayak tehditleriyle arabaların arasında can havliyle dolaştıkça, bu tepkilerin ortak bir adını buluyorum: “Fakirlikten tiksinti!..”
Metropoll Araştırma Şirketi'nin yöneticisi Özer Sencar, Twitter üzerinden Türkiye halkının ekonomik durumuna dair anket verilerini paylaştı.
İstanbul’da yoksul bölgelerinden Kuştepe'de yaşayanlar, hem güvenceli iş hem de evlerinin bir an önce yapılması çağrısını yaparak, 'Çocuklarımızın yarınları eksik' dediler.
Bingöl'ün Uydukent Mahallesi’nde bir kadının çöpten yiyecek topladığı görüntüsü, halkın ekonomik durumunu gözler önüne serdi.
Bakan önerisinin amacını ‘yoksulluğu azaltmak’ olarak açıklarken, Din İşleri Bakanına da konuya ilişkin fetva çıkarmasını tavsiye etti.
Kamyonu bozulan ve arkadaşlarının desteği ile yaptıran M.Ç, maddi sıkıntılara daha fazla dayanamayarak intihar etti.
Türkiye dil eğitim fırsatlarında sonuncu oldu.
Dünyamız 1820’den günümüze daha yaşanabilir bir dünya haline gelmiş, muhtemelen bundan sonra işler daha da iyiye gidecektir.
Eski görüntüsü verilmiş 375 Euroluk ayakkabıya 'fakirlikle dalga geçiyor' ithamı
Kenya'dan Meksika'ya, Hindistan'dan Amerika'ya dünyadaki eşitsizliği kuşbakışı görüntüledi.
Hıncahınç dolu dünyanın en pahalı kentlerinden Hong Kong'da, Chung yin Leung gibi on binlerce insan ancak kafeslerde yaşayabiliyor.
Endonezya’nın sürekli büyüyen başkenti Cakarta’da günlük yaşamın zorlukları görüntülendi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.