Çamlıhemşin ilçesi Fırtına Vadisi'ndeki yaşlı şimşir ormanı, Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nca (WWF) koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilirken, kuruyan şimşir ağaçları için 3 yıldır sürdürülen biyolojik mücadelede sonuç verdi.
Rize'deki Fırtına Vadisi’nde dereye komşu 1. derece doğal SİT alanında, mahkeme kararın karşın inşaat çalışmaları yapıldığı öğrenildi. Bölge halkı kaymakamlığa başvurdu.
Heyelan sonrası bazı yapılar hasar görürken, bölgeye gelen Karayolları ekipleri, yolu yeniden açmak için çalışma başlattı.
‘Çamlıhemşin'in 300-400 konuta ihtiyacı olmadığından, ilçenin sosyo-politik, ekolojik, kültürel ve demografik yapısını bozacağını düşündüğümden gündemime bile almadım.’
Kapatılan okulun 49 yıllığına AKP’li bir isme verileceği ortalığı karıştırdı.
Fırtına Vadisi’nde HES karşıtı mücadelenin sembollerinden biri olan Vatandaş Mustafa, dört ay önce hayatını kaybetti. Mustafa’nın adı, bir parkta ve anısına dikilen ağaçta yaşayacak.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde, dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapının yıkımı başladı.
Üstelik 'Sibirya'daymış bana ne' deme lüksü de yok, orada başlayan tahribat yayılarak geliyor, Türkiye'nin Karadeniz ormanlarını yok ediyor.
Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın koruma altına alınması gereken ekolojik bölgeler arasında gösterdiği Rize’nin Fırtına Vadisi’ndeki şimşir ağaçları kurumaya başladı.
Yukarı Kavrun’dan Samistal Yaylası’na giden yol dozerlerin şantiyesine dönüştü.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.