Kanal 12'ye göre İsrail, olası İran-Hizbullah misillemesini engellemeye yönelik koalisyon kurulması için müttefikleriyle anlaşmaları tamamlama aşamasında. Yeni SİHA-füze dalgasını engellemeye hazır ülkeler ABD, Britanya, Körfez ülkeleri, Mısır ve Ürdün.
Müzakereleri değerlendiren Bahreyn Endüstri Bakanı Zayed bin Rashid al-Zayani 'Yatırım ve ortaklılar yaparak önümüzdeki 10 sene içerisinde ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz' dedi.
Büyükelçi Rende, bir ülkenin Ulusal Güvenlik Danışmanı’nın Türkiye’de kendi mevkidaşı yerine Cumhurbaşkanı düzeyinde kabul görmesinin alışıldık bir durum olmadığını vurguladı.
Suudi Arabistan, Körfez ülkelerinden ithalatta yüzde 25 yerli çalışan ve yüzde 40 yerli katma değer katkısı olmayan ürünleri tarife dışı bıraktı. Bu Türkiye'yi de etkileyecek.
Al Monitor yazarı Pınar Tremblay, Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladıkları ambargonun kaldırılmasının altında boykotu yapan ülkelere zarar vermeye başlaması olduğunu düşünüyor.
Uzun vadeli ulusal çıkarları düşününce, Rusya için Suriye iktidarının düşmemesinin, düşmesinden çok daha faydalı olduğu net.
TL'deki sert değer kaybı sonrası İstanbul Boğazı’ndaki yalılara yabancı ilgisi arttı. Talipliler arasında başta Katarlılar olmak üzere Körfez sermayesi var.
Rusya’nın Ortadoğu’ya döndüğünü söyleyebiliriz ve galiba uzun süre orada kalacak gibi.
İran sokak gösterileriyle, tutuklama ve idam tartışmalarıyla yeniden gündemde. İranlı gazeteci Savash Porgham İran’da yaşananları ve Türkiye ile benzerliklerini Artı Gerçek’e anlattı.
Körfez ülkelerinden Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 397 artarak 552 milyon dolar oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkelerini ziyaret için bölgeye gitti. Arap medyası, Erdoğan’ın Körfez ülkelerine yönelik ziyaretini değerlendirdi.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Katar'ın tüm dosyalarını Alman istihbaratına açmayı kabul ettiğini bildirdi
Körfez ülkeleri radikal dinci grupları desteklemekle suçladıkları Katar'a yeni yaptırımlara hazırlanıyor.
Dört Körfez ülkesinin talepleri arasında Türkiye'nin Katar'daki üssünün kapatılması da yer alıyordu.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'na göre Katar krizin çözümü basit: Doha yönetiminin 'radikal hareketleri ve terörü desteklemeyi' bırakması.
Körfez ülkeleri ve Katar arasında yaşanan diplomatik kriz, bazı şirketler için tehlike çanlarını çalarken, bazı firmalara fırsat kapısı oldu…
Körfez’de Katar ve komşuları arasındaki gerginlik artarken enerji piyasasında da nefesler tutuldu. Ancak uzmanlar petrol ve LNG ihracatının mevcut ambargolardan etkilenmeyeceğini savunuyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.