1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Emlak Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile Özel İletişim Vergisi'ne (ÖİV) çeşitli oranlarda zam geldi.
2021'de Emlak Vergisi'ne yüzde 4,55 artış uygulanacak. 2021'de en düşük MTV 109 TL, en yüksek MTV ise 50 bin 107 TL olarak belirlendi. MTV'de artış oranı yüzde 9,11 olarak açıklandı.
Cari transfer giderlerinde azalma ve vergi gelirlerinde yaşanan artış bütçe fazlasını ağustosta 28,2 milyar liraya ulaştırdı. En dikkat çekici artış yüzde 370,3 ile MTV’de yaşandı.
Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin yüzde 10’u kadar 'Yol ve Trafik Payı' alınacak.
Pasaport, ehliyet harcı ve trafik cezaları da yüzde 22.58 oranında zamlanacak. 2020 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi zam oranı da yüzde 12 olarak açıklandı.
Yeniden değerleme oranı yüzde 22.58 olarak belirlendi. Motorlu taşıtlar vergisi, pasaport harcı, ehliyet harcı, trafik cezaları 2020 itibariyle yüzde 22.58 zamlanacak.
Motorlu taşıtlar vergisi (MTV) yüzde 15.9 zamlandı. Çevre Yasası kapsamında verilecek idari para cezalarında ise artış yüzde 23.73 oldu.
Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne 2019 yılı için yapılacak zam oranı yüzde 15.9 olarak belirlendi.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba tasarının görüşmelerinde, elektrikli otomobillerle ilgili vergi düzenlemesi kabul edildi.
Dünyada satışları giderek artan elektrikli otomobillere Türkiye'de vergi geliyor. Kanun tasarısına göre artık elektrikli otomobiller için de MTV ödenecek.
Yeni uygulamayla birlikte 475 bin TL’lik bir otomobilin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 37 milyon TL’lik lüks jetin vergisinin üzerine çıktı.
Torba yasa tasarısının Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle birlikte araç sahiplerinin ödeyeceği Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranları da belli oldu.
MTV’de yüzde 50’ye varan zamlı yeni vergileme sistemi devreye giriyor. 2018’de sıfır araç alanlar ömür boyu yüksek MTV ödemeye mahkum olacak.
Vergiler aracın fiyatının ötesine geçince vatandaşlar vergi ödemeden araç kullanma formülleri geliştiriyor. Bunların en bilineni 'yabancı plaka' polisin yakın markajında...
2018 yılında MTV’den 13,6 milyar lira, kira gelirlerinden 2,213 milyon lira, veraset ve intikal vergisinden 1,164 milyar lira gelir elde edilmesi bekleniyor.
Gelir vergisindeki artıştan vazgeçilmesi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi’ndeki artış oranının aşağı çekilmesiyle ortaya çıkan gelir kaybı, kurumlar vergisi artışıyla telafi edilecek.
2018’den sonra alınan araçlar için ödenecek vergi, aracın kasko değerinin yüzde 5’ini aşarsa bir alt basamaktan, yeni araçlarda ise yüzde 10 üzerinden MTV ödenecek.
Dün açıklanan vergi artışları içinde en çok Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yapılan yüzde 40 artış dikkat çekti. Hazine garantisi verilen mega projelerin zamlara neden olduğu belirtiliyor.
Binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne 2018'den itibaren yüzde 40 zam geliyor. İlgili Torba Yasa Meclis'e gönderilirken, Bakan Zeybekci, "Olumsuz etkilemez" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.