Muhalefet, güçlendirilmiş parlamenter sistem kapsamında öncelikli olarak 'Sayıştay’ın anayasal dayanak noktalarını kuvvetlendirmeyi' hedefliyor.
Rapor, sözleşmelerde hastaneleri yapan şirketlerin yapım işlerinde gecikmesi karşılığında “uygulanacak yaptırımların caydırıcı olmadığı” belirtildi.
HDP’li İpekyüz DHMİ Müdürü’nün eski İGA’nın üst düzey yöneticisi olduğunu söyledi.
Bütçe Komisyonu’nda konuşan CHP’li Bülent Kuşoğlu 2018, 2019 ve 2020 yıllarında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde kayıp olan 404 adet sanat eserinin akıbetini sordu.
Garantilerin TL’ye çevrilmesini isteyen CHP’li Ahmet Akın, “Kur farkı vatandaş için Kara Kış Fonu olmalı” dedi.
Sağlıkçılar, sağlık hizmetlerinin finansmanı için kullanılması gereken paranın Sosyal Sigorta Fonu’na aktarılmasına tepki gösterdi.
Sayıştay 2020 yılı raporlarında, pek çok üniversite hastanesinin borcu olduğu ortaya çıktı.
Sayıştay'ın da bu konuda tespitler yaptığını belirten KİT Komisyonu Üyesi Yavuzyılmaz: Vatandaşın vergileriyle oluşan hazineden yandaş dernek ve vakıflara adeta hortum bağlanmış.
Ali Akdoğan’ın rektörlüğünü yaptığı Ordu Üniversitesi’nde, rektörlüğün temsil ve ağırlama harcamalarını karşılamak için özel bir birim kurulduğu ortaya çıktı.
Sayıştay, Türkiye’de 13 şehir hastanesinde arsa tahsis ve ruhsat süreçleri tamamlanmadan yapım işine başlandı. Buna karşın bitirilmeyen hastaneler için “süre uzatımı ödemesi” yapıldı.
Bütçeden dernek, vakıf gibi oluşumlara 18 yılda 10,8 milyar TL’lik yardım aktarılırken 1 milyar TL de borç verildi.
Sayıştay, işletmenin sürekli zarar ettiğini belirterek, mali yapının bozulmasına neden olan konuları başlıklar halinde sıraladı.
Akşener, Sayıştay raporları ve Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili harekete geçilmemesini eleştirerek, 'Şaka gibi bir dönemde yaşıyoruz. Müthiş bir devlet krizi var Türkiye’de' dedi.
Sayıştay raporunda sözleşmelerdeki farklılık “Hakkaniyet ve kamu yararına aykırı olduğu değerlendirilmektedir” şeklinde yer aldı.
Ulaştırma Bakanlığı’nın, iktidara yakın sermaye çevrelerine kamu kaynaklarını fütursuzca aktardığı Sayıştay denetimlerinde bir kez daha ortaya çıktı.
Bazı kamu hastanelerinin yapımında, kılavuz dikkate alınmadı. Sayıştay raporunda standartların karşılanmadığı vurgulandı.
TBMM’de görev yapan 600 milletvekilinin bir yılda devlete olan maliyeti Sayıştay’ın raporuyla ortaya çıktı.
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı’nın 2020 Denetim Raporu yayımlandı. Raporda, yıl içerisinde bağış yoluyla edinilen yazma ve matbu eserlerin giriş kaydı yapılmadığı ortaya çıktı.
Kadınların siyasi sürece katılmasına yüzde 70'in üzerinde destek veren İYİ Parti'lilerin yüzde 55'i, AKP'lilerin yüzde 43'ü eşbaşkanlığı olumlu bulmuyor.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere devredilen, 30 taşınmazın 26’sının satıldığı ortaya çıktı.
Rektörlükten rapora ilişkin yapılan açıklamada, usulsüz yükselmelerin görevden alınan bir önceki rektör Hüseyin Bağ döneminde yapıldığı belirttildi.
Sayıştay'ın Ordu Üniversitesi'ne ait 2020 denetleme raporunda, ilana çıkılan öğretim üyeleri kadrolarında eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı davranıldığı vurgulandı.
Raporda, Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nin bir yılda 107 bin kişiyi ücretsiz olarak tedavi etmesi gerekirken sadece 404 kişiyi ücretsiz olarak tedavi ettiğini ortaya çıkardı.
Sayıştay raporunda, Aile Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın, yardım başvurularını değerlendirirken kullandığı verilerin uyuşmadığını tespit etti.
TVF’ya devredilen TPAO hisselerinin yüzde 5.47’si SGK’ya ait. Ancak fon, SGK’ya kârdan pay vermediği gibi bu hisseleri de üzerine geçirdi. Sayıştay, SGK’nın hakkını aramasını istedi
Sayıştay, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 'borç üstlenim anlaşmalarına' yeterli, açık ve kapsayıcı şekilde yer vermediğini, bazı kredilere ilişkin kontrollerde eksiklik olduğunu tespit etti.
Sayıştay raporuna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata aykırı olduğu halde Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Derneği'ne üye olup, aidat ödedi.
Raporuna göre Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, 2020'de yabancı danışmanlara, 14 milyon 269 bin 272 lira ödedi. Ofis, danışmanlar için 3 yılda 35 milyon 500 bin 112 lira harcadı.
'Sağlık Bakanlığı, zararı şirketlerden tazmin etmek için kılını bile kıpırdatmamış. Üzerine şirketlere olmayan tesisin bakım ve onarımı için usulsüz ödemeler yapmış’
MEB’in denetim raporunda, teknik şartnameleri aynı olan ihalelerdeki bazı kalemlerde, yaklaşık maliyet ve ihale fiyatlarında yaklaşık 3-4 kat fiyat farkı tespit edildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.