Bloomberg'de yayınlanan habere göre, merkez bankaları ve finans kuruluşlarına olduğu gibi bireysel yabancı yatırımcılara da swap hattı açılması gündemde...
Ekonomi yazarı Barış Soydan, Türkiye'ye gelecek aylarda takas yöntemiyle 30 milyar dolar sıcak paranın geleceğini, Türkiye'nin Japonya ile swap anlaşması imzalayacağını belirtti.
Küresel piyasalarda uzun süre biriken risklerin birden fiyatlandığını söyleyen Yeşilada, 'AKP, bir gecede tüm politikalarını dünya ekonomisi kurallarına ayarlasa da sıcak para gelmez' dedi.
Ekonomistler, sıcak para gelmediğinde Türkiye'nin ithal ettiği enerjinin faturasını dahi ödeyemez duruma geleceğini belirterek 'asıl tehlike bu' değerlendirmesi yapıyor.
FATF tarafından gri listeye alınmasının yankıları sürerken, Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, Türkiye'ye ekonomik yönden olası etkilerini değerlendirdi.
Uluslararası kapitalizm ile yaşadığı ‘güven bunalımı’ sebebiyle buradan doğrudan yabancı yatırımı, portföy yatırımı çekmekte dahi zorlanan AKP iktidarı bu yolla ülkeyi mi özelleştiriyor?
Yeşilada, 'Türkiye'nin risk primi yok ama Erdoğan riski var. Yerine gelen en zayıf koalisyon bile olsa Türkiye'ye yeniden sıcak para akar' değerlendirmesinde bulundu.
'IMF’den gelecek para sayesinde 128 milyar dolarlık satış sonrasında eksiye düşmüş olan Merkez Bankası rezervleri yüzde 15 artacak. 'Türkiye iflasın eşiğinde' algısı bir nebze hafifleyecek.'
Oxford Economics'in raporunda ABD'de faizlerin yükselmesinin Türkiye piyasalarında sorun yaratabileceği ifade edilirken, ekonomistlere göre bu durum kur artışını tetikleyebilir...
Döviz kurlarındaki dalgalanmayla ilgili Eğilmez, 'Kur yükseldiğinde faiz değişmiyorsa sıcak para kaçar. Faizi sürekli artıramayacağımıza göre sıcak parayı sürekli tutmanın yolu yoktur' dedi.
Ekonomi yönetiminin değişmesiyle birlikte Türkiye’ye giren sıcak parada ciddi bir artış yaşandı ancak Hazine'nin borç yükü de döviz kurlarının etkisiyle artış gösterdi.
Sıcak para olarak da tanımlanan yabancı portföy yatırımlarından tarihte görülmemiş hızda çıkış yaşanıyor.
Erinç Yeldan'a göre AKP'nin ilk döneminde uyguladığı ekonomik model burjuvaziye hizmet ediyordu.
OHAL öncesi iki yılda Türkiye'ye 1,4 milyar dolar sıcak para girerken, 18 Temmuz 2016'da başlayan iki yıllık OHAL'de 869 milyon dolar sıcak para çıkışı yaşandı.
Başkanlık sisteminin savunucularından Burhan Kuzu ekonomiyle ilgili açıklama yaptı, "Türkiye birilerinin parasına el koyacak mafya tipi devlet değil, abartılıyor" dedi.
Uluslararası Finans Enstitüsü verilerine göre, yılın ilk yarısında Türkiye'ye sıcak para girişi geçen yılın aynı dönemindeki girişin 50'de birine geriledi.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koç: Türkiye'yi etkileyen üç etken var; reel ekonomi, global yatırımlar, emtia fiyatları. Sıcak paradan çok kalıcı yatırım gerek...
Kasımda cari açık 4.2 milyar dolar olurken açığı finanse etmek için gereken sıcak para Zarrab davası nedeniyle gelmeyince rezervler 3.9 milyar dolar azaldı.
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zutt: Türkiye'de kredi büyümesi var ama bu KGF'nin tetiklediği yapay bir büyüme. Sıcak paraya aşırı maruz kalma, bankacılıkta kırılganlıklara sebep oluyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.