Bursa'da Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu üzerinde, kulübede çıkan yangın zeytin bahçelerine sıçradı. Ekiplerin bir saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü, zeytinliği konut yapılması için ihaleye çıkardı. 100 yaşındaki zeytin ağaçlarının tanesine 6 bin TL bedel biçildi. Ardından ağaçlar söküldü ve kesildi.
Mersin Erdemli'de MHP’li belediye, imar sorunu olan mahallede sadece bir evi mühürledi. Ardından mahalledeki zeytinlikler kesilmeye başlandı.
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki zeytinlikte çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle 1,5 saatte söndürüldü. Yangında 50 dönüm alan, zarar gördü.
79 kurum, zeytinlikleri madenciliğe karşı savunmasız bırakan yönetmelik değişikliğinin iptalini isteyerek, 'Zeytinliklerin koşulsuz korunmasını talep ediyoruz' denildi.
Nesin Vakfı’nın İzmir’deki zeytinliğini kundaklayan ve 40 dönümlük alanın yanmasına neden olan iki kişi serbest bırakıldı.
60 dönümlük arazi, yoldan motosikletle geçen iki kişinin attığı torpilden çıkan yangınla küle döndü. Ali Nesin, 'Ne kötülük yapmışız da emek emek diktiğimiz fidanları kundaklamışlar' dedi.
Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Örencik köyünde yapılmak istenen altın madeni projesi için arazisini vermek istemeyen Azime Sarıdoğan, ‘Tarlama kimseyi koymayacağım satmayacağım’ dedi.
Ege Çevre Platformu Sözcüsü avukat Doğu Işık, Dikili’de zeytin ormanları ve koylarıyla ünlü bölgenin sit derecelerinin değiştirilerek yapılaşmaya açılmasını ‘dehşet verici’ olarak niteledi.
Gündoğan'da sit koruması altında olan zeytinlik alanlar bakanlık tarafından turizm imarına açıldı. Planlama alanının tapusu iş insanı Erol Tabanca'nın şirketi adına kayıtlı.
İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, zeytinlikleri madencilik faaliyetine açan Maden Yönetmeliği’ni Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde temsili darağaçlarıyla protesto etti.
Dünyada zeytin üretiminde ve zeytinden elde edilecek diğer ürünlerde Türkiye önemli bir aktör olarak söz sahibi olmak yerine yine zeytini kömüre feda etme peşinde…
Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy santrallerinden her yıl doğaya 1 ton cıva salınıyor. Bunun yüzde 20’si Akdeniz’de deniz suyuna çökeliyor ve balıkların dokularında besin zincirine karışıyor.
Milas İkizköy’de YK Enerji tarafından yerlerinden sökülen zeytin ağaçları halkın tepkisi üzerine durdurulurken, bölge halkı yaptığı açıklamada ağaçların geri dikileceğini belirtti.
TİP üyelerinin Bursa ve Hatay'dan başlayarak iki koldan sürdürdüğü “Zeytin Yürüyüşü” Muğla kent merkezindeki Sınırsızlık Meydanı'nda gerçekleştirilen “Doğada İnat Mitingi” ile sona erdi.
Zeytinliklerde maden faaliyetlerine izin veren yönetmelikle tepkileri üzerine çeken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı 61 ilde 344 maden sahası için ihale açtı.
Aydın’ın dört, Karabük, Kütahya ve Sivas’ın ise birer ilçelerinde yağlık ayçiçeği ve zeytin üretiminin destekleme kararı alındı.
Doğa Derneği Koordinatörü ve zeytin üreticisi Galip Ener, tarım alanlarını yok edecek kararlardan geri dönülmesini ve söz konusu alanların 'özel tarım arazisi' olarak belirlenmesini istedi.
İzmir'de oda, dernek, sendika ve çevre örgütlerinin yer aldığı 61 kuruluş, ortak basın açıklaması ile zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliğine tepki gösterdi.
Zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılması, Greenpeace’in çağrısıyla İstanbul Beşiktaş’ta protesto edildi.
Zeytinlikleri madenciliğe açacak yönetmelik değişikliğine karşı Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Assos Dostları ve zeytin üreticileri protestolar düzenledi.
Zeytinliklerden sonra koruma altındaki alanlarda da yapılaşmanın önü açıldı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
İstanbul Kadıköy, Çanakkale Ayvacık ve Muğla'da yapılan açıklamalarda, zeytinlikleri madenciliğe peşkeş çeken yönetmelik protesto edildi: Zeytin ağacı kömüre, madenlere kurban edilemez.
İzmir Büyükşehir Belediyesi zeytinlikleri maden sahasına açan yönetmeliği yargıya taşıdı.
İYİ Parti, zeytinliklerin maden sahasına dönüştürülmesine imkân tanıyan yönetmeliğin iptali için Danıştay’a başvurdu. TBB de yönetmeliğe karşı dava açılacağını duyurdu.
Zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasına bir tepki de Tarkan'dan geldi: Ülkemizin doğası olmuş rant rüyası. Enerjiydi, madendi, barajdı, şuydu, buydu…
İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.
Muhalefet partileri Afrin'den zeytin getirilmesini eleştirdi, Bakan Pakdemirli 'PKK’nin eline gelir geçsin istemiyoruz' diye yanıt verdi.
Ege Üniversitesi sınırları içinde bulunan ve ziraat öğrencilerinin eğitimi için ayrılan alan otopark olarak kullanılacak.
Zeytinliğe giren keçilere av tüfeğiyle ateş açtı. 24'ü öldü, 3'ü yaralandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.