Gülistan Doku dosyası: Polis görüntüleri almış ama dosyaya koymamış
Gülistan Doku soruşturmasında, baş şüpheli Mustafa Türkay Sonel ile Doku’nun kaybolmadan bir gün önce yan yana geldiğini gösteren kamera kayıtlarının polis tarafından alındığı ancak dosyaya konulmadığı ortaya çıktı
Artı Gerçek - Dersim’de 6 yılı aşkın süredir akıbeti karanlıkta bırakılan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında, cezasızlık tartışmalarını ve delil karartma şüphelerini büyüten yeni bilgiler ortaya çıkıyor.
Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, Evrensel gazetesinden Elif Ekin Saltık'a yaptığı açıklamada, baş şüpheli Mustafa Türkay Sonel ile Gülistan Doku’nun kaybolmadan bir gün önce yan yana geldiğini gösteren kamera kayıtlarının polis tarafından alındığını ancak dava dosyasına girmediğini söyledi.
Ali Çimen, Gülistan Doku’nun kaybolmadan bir gün önce çalıştığı kafeye gelen Mustafa Türkay Sonel ile temas kurduğunu ve bu anların çevredeki bir iş yerinin kamerasınca kaydedildiğini belirtti.
Çimen, o dönem yapılan incelemelerde görüntülerin “açıya girmediği” ya da “bulunmadığı” yönünde tutanak tutulduğunu hatırlatarak, gerçek durumun çok daha ağır olduğunu ifade etti.
Polislerin ilgili iş yerinden hard diski bizzat aldığını belirten Çimen, buna rağmen görüntülerin soruşturma dosyasına eklenmediğini söyledi.
“Biz başından beri o bölgeyi gören kameraların incelenmesini istedik. Polis gidip bu hard diski esnaftan almasına rağmen dosyaya koymuyor. ‘Bulunmadı’ diye tutanak tutuluyor ama aslında görüntüler saklanıyor” diyen Çimen, soruşturmada organize ihmal bulunduğunu savundu.
'ŞÜPHELİ GELİNCE KAFEYİ TERK ETTİ'
Ali Çimen’in X hesabından yaptığı paylaşımda da söz konusu 6 saatlik kayıtta, Gülistan Doku’nun çalıştığı kafeye dönemin valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel’in girdiği, Gülistan’ın ise şüpheliyi görür görmez iş yerini hızla terk ettiği aktarılıyor.
Çimen paylaşımında, “Gülistan’ın hızlıca işi bırakıp çıktığını gösteren Baymak adlı iş yerinin 6 saatlik görüntü kaydını kim sakladı? Bu nasıl olabilir?” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)
Gülistan Doku soruşturması: 2 hastane görevlisi serbest bırakıldıGüncel
Firari Umut Altaş'ın mesajları ortaya çıktı: Savcıyı arar her şeyi anlatırımKadın