Kadınlar müzikte buluştu: Kimsenin sizi evde tutmasına izin vermeyin

Farklı mesleklerden kadınlar bir araya gelerek İlmek Kadın Dayanışması’nda buluştu. Çalışmalarını anlatan kadınlar, 'Özgürlük, evde oturarak gelmiyor' çağrısında bulundu.

Kadınlar müzikte buluştu: Kimsenin sizi evde tutmasına izin vermeyin

Ataması yapılmayan öğretmen, gazeteci, ev emekçisi, belediye işçisi ve kat görevlisi gibi birçok meslekten kadın, İlmek Kadın Dayanışması’nda bir araya geldi. Dayanışma altında bir müzik grubu oluşturan kadınlar, toplumsal sorunlara müzikle değiniyor ve böylece birçok kadına ulaşıyor. Aynı zamanda Ankara’nın yoksul mahallelerindeki kadın ve çocuklarla da dayanışma içinde olan İlmek Kadın Dayanışması üyeleri çalışmalarını Mezopotamya Ajansı'na anlattı.

Müzik grubunda yer alan tarih öğretmeni Sibel Sarı, "İlk önce inşaat işçilerinin aileleriyle dayanışma içinde bulunmaya başladık. Daha sonra kadınlarla bir araya geldik ve müzik grubu kurduk. Amacımız müzik yapmak, birbirimizle dayanışmak, ses olmak ve dertlerimizi dinlemek. Müzik bizi buluşturan etken oldu" dedi.

15 KİŞİLİK BİR GRUP

Grubun bir diğer üyesi Alınteri gazetesinin Ankara muhabiri Zarife Çamalan, pandemiyle birlikte kadınların sorunlarının yoksulluk ve şiddet başta olmak üzere kat be kat arttığını belirterek, "Bu dönemde bir araya gelmeye başladık. İlk önce 15 kadının olduğu bir sohbet grubu kurduk. Daha sonra adını İlmek Kadın Dayanışması koyduk. Bir şekilde sözümüzü söylemeye ve kadın mücadelesinde yer almaya çalışıyoruz. İlmek Kadın Dayanışması olarak Altındağ’da bir mahallede 24 çocuğa ayakkabı, resim ve boyama kitapları götürdük. Ankara’da devasa villaların olduğu bir yerde açlıkla ve yoksullukla cebelleşen çocukların olduğunu gördük" diye belirtti.

MÜZİĞİN PSİKOLOJİK FAYDALARI

Kat görevlisi olan Seher Erdoğan da,"Müzik yapmayı seviyoruz. Burada manevi anlamda birbirimize destek oluyoruz. İçimizdeki kötü enerjiyi atıyoruz. Müziğin verdiği enerji, pozitif duygular yüklüyor. Kendimi burada rahat ifade edebiliyorum" ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE MÜCADELE

Belediye işçisi Necla Vuranok ise şunları söyledi: "Ezilmeye, yok sayılmaya, tacize, tecavüze karşı birlikte mücadele etmeyi tercih ettim için şu an buradayım. Böylesi bir ülkede kadınlar yan yana gelmeli ve iletişim kurmalı. Birbirimizden güç alıyoruz, birbirimize dokunuyoruz. Buradan ev işçisi kadın arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum; kimsenin sizi evde tutmasına izin vermeyin. Sosyal çevre edinelim, kendimizi var edelim. Özgürlük, evde oturarak gelmiyor, tırnaklarınızla almalısınız, başkasından beklemeden."

Ankara müzik KADINLAR Kadın Dayanışması