Rabia Naz Vatan dosyasında yeni süreç: Aile Bakanlıkla görüşecek

8 yıl önce yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili dosya yeniden gündeme geldi. Adalet Bakanı Akın Gürlek’in açıklamalarının ardından Vatan ailesinin önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.

Rabia Naz Vatan dosyasında yeni süreç: Aile Bakanlıkla görüşecek

Artı Gerçek - Giresun’da 8 yıl önce evlerinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’a ilişkin dosya yeniden kamuoyunun gündemine taşındı.

Türkiye’de faili meçhul dosyaların yeniden incelenmesine yönelik süreç kapsamında dosyaya ilişkin açıklama yapan Akın Gürlek, “Sadece Gülistan Doku dosyası değil, Rabia Naz ve Rojin Kabaiş dosyaları da inceleniyor” demişti.

Türkiye Gazetesi’nin aktardığına göre Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, Adalet Bakanlığı tarafından arandıklarını ve görüşme için tarih belirleneceğini söyledi.

AYM 'HAYAT HAKKI İHLALİ' DEMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz eylül ayında Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin soruşturmanın “gereken özen ve ciddiyetten uzak” yürütüldüğüne hükmetmişti.

Mahkeme, hayat hakkının usul boyutunun ihlal edildiğine karar vererek aileye 350 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetmişti.

Baba Şaban Vatan ise AYM kararının dosyadaki ihlalleri ortaya koyduğunu belirterek delillerin karartıldığını ve bazı ifadelerin alınmadığını savunmuştu.

Dosyanın daha sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşındığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Rabia Naz