Ahmet Uğurlu için cenaze töreni düzenlendi: 'Çok büyük bir sanatçıyı kaybettik'
Ahmet Uğurlu, Şakirin Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Anadolu Hisarı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene katılan 'Tabutta Rövaşata' filminin yönetmeni Derviş Zaim, Uğurlu için "Muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi Türk oyuncudur" dedi.
Artı Gerçek - 'Tabutta Rövaşata', 'Yol Ayrımı' ve 'Behzat Ç.' gibi yapımlarda rol alan sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Uğurlu için Üsküdar'da bulunan Şakirin Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.
Cenazeye oyuncunun eşi Necef Uğurlu ve kardeşi Mustafa Uğurlu'nun yanı sıra tiyatro ve sinema dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Oyuncunun eşi Necef Uğurlu, 40 yıllık huzurlu bir evlilik yaşadıklarını belirterek, "Meslektaşları onun baş tacıydı. İncinse de incitmezdi. Bütün dünya kucakladı onu ama o Türkiye'den vazgeçmedi" ifadelerini kullandı.
'ONU UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL, ÇOK BÜYÜK BİR SANATÇIYI KAYBETTİK'
Uğurlu'nun başrolünde yer aldığı ve oyuncuyu kariyerinin zirvesine taşıyan yapımlardan biri olan Tabutta Rövaşata' filminin yönetmeni Derviş Zaim açıklamasında, Uğurlu'nun dizi ve film projelerinde hem insan hem de sanatçı olarak üst düzey bir performans gösterdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi Türk oyuncularından bir tanesidir. Çok rahatlıkla bir elin parmakları arasında sayılabilecek iyi bir Türk oyuncuydu. İnsan olarak da olağanüstüydü. Zor koşullarda yaptığımız 'Tabutta Rövaşata' filmi için çok incelikli bir oyun sergilemekle kalmamıştı, aynı zamanda onun gerçekleşebilmesi için benimle beraber ter dökmüştü. Dolayısıyla onu unutmam mümkün değil. Çok büyük bir sanatçıyı kaybettik."
Kılınan cenaze namazının ardından usta oyuncunun naaşı, Anadolu Hisarı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
AHMET UĞURLU KİMDİR?
Usta oyuncu Ahmet Uğurlu, 2 Ağustos 1952'de Konya'da dünyaya geldi. Oyuncu Mustafa Uğurlu'nun ağabeyi olan sanatçı, babasının tayini nedeniyle gittikleri Bursa'da ilk ve orta öğrenimini tamamladı.
Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitiren sanatçı, 1977'de Bursa Devlet Tiyatrosuna, 1979'da ise 10 yıl görev yapacağı İstanbul Devlet Tiyatrosuna geçti. Sanatçı, tiyatro sahnesinde "Yangın Duası", "Çöplük", "Abdülcambaz", "İki Efendinin Uşağı", "Önemli Adam", "İstanbul Efendisi" ve "Kösem Sultan" adlı eserlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda oyunda rol aldı.
"Tabutta Rövaşata" filminde canlandırdığı Mahsun karakteri ile çok sayıda ödülün sahibi olan Uğurlu, "Day Day", "Tabutta Rövaşata", "Avcı", "Eski Fotoğraflar", "Doğum Yeri Absürdistan", "Gökten Düşen Hazine", "Başımıza Gelenler", "Eşref Saati", "Zoraki Başkan", "Memleket Meselesi", "Behzat Ç." adlı yapımlarda da çeşitli roller üstlendi.
Sanatçı, Atıf Yılmaz'ın "Mine" filmi ile sinemaya da adım atarken, 14 sinema filminde rol aldı.Çok sayıda film ve dizide oynayan Uğurlu, çeşitli yapımlarda seslendirme sanatçısı olarak da yer aldı.
Necef Uğurlu ile evlenen sanatçının, Orhan adını verdiği bir oğlu dünyaya geldi.
Sanatçı, Tabutta Rövaşata ile 33. Altın Portakal Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, 9. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü , Selanik Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu, Türk Eleştirmenleri Birliği En İyi Oyuncu ödülünün sahibi oldu.Son olarak Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde rol alan Ahmet Uğurlu, 2017 yılında oyunculuğu bıraktı. (KÜLTÜR SANAT)
Sanat ve siyaset dünyasından Ahmet Uğurlu'ya veda mesajları
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Ahmet Uğurlu için taziye mesajı