Beyoğlu Kültür Yolu Festivali bünyesinde Beyoğlu Edebiyat Buluşmaları 2022 Başladı

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali bünyesinde Beyoğlu Edebiyat Buluşmaları 2022 Başladı
Beyoğlu Edebiyat Buluşmaları, 04 - 22 Ekim tarihleri arasında, yediden yetmişe her yaştan edebiyatsevere hitap eden etkinliklerle, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali bünyesinde; yazar, çizer ve eğitmenleri okurlarla bir araya getiriyor.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Fransız Kültür Merkezi, Saint Benoît Fransız Lisesi, Yeditepe Üniversitesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi, Neve Şalom Kültür Merkezi’nin katkılarıyla 01 - 23 Ekim tarihleri arasında yer alacak.

Bu kapsamda Kalem Kültür Derneği tarafından düzenlenen Beyoğlu Edebiyat Buluşmaları, 04 - 22 Ekim tarihleri arasında, yediden yetmişe her yaştan edebiyatsevere hitap eden etkinliklerle, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali bünyesinde; yazar, çizer ve eğitmenleri okurlarla bir araya getiriyor.

Beyoğlu Edebiyat Buluşmaları’nın birbirinden farklı etkinliklerinde; Ayça Çakmak, Ayşegül Özkan, Başak Sayan, Defne Suman, Duygu Dalgakıran, Furkan Çalışkan, Gökçe Akgül, Mario Levi, Maryam Madjidi, Mehmet Demirtaş, Murat S. Dural, Özlem Ertan, Rakesh Jobanputra, Selçuk Orhan, Seyhan Bozkurt Jobanputra ve Ümit Türe yer alacak. Katılımcılar, bir yandan atölyelerde eğitim alırken bir yandan da söyleşilere katılıp Beyoğlu’nu gezerek İstanbul’un edebiyat tarihini öğrenecekler.

Festival boyunca, çeşitli yaş aralıklarındaki okurların katılabileceği etkinlikler edebiyatseverlere sunulacak. Atölye etkinliklerinin yoğunluklu olduğu bu festivalde, çeviriden öyküye, çizimden edebiyat tarihine birçok şeye dair eğitimler verilecek. Beyoğlu Edebiyat Buluşmaları’na; Saint Benoît Fransız Lisesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi, Neve Şalom Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.

Beyoğlu Edebiyat Buluşmaları, Beyoğlu’nun kültürel mirasını canlandırmak üzere hayata geçen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali bünyesinde, tarih boyunca kültürün kaynağı ve aktarıcısı olarak karşımıza çıkan dil ve edebiyatın izinde; şehir, kültür ve edebi üretim üzerine söyleşilere ve okur – yazar buluşmalarına yer veriyor. Yerel ve küresel düzeyde düzenlenen edebiyat etkinlikleri ile çocuk ve genel okur kitlesi için; öykü, roman, resimleme gibi farklı ifade alanlarında birbirinden farklı konukları ağırlayarak kültürel üretim ve yayılım için gerekli olan koşulların oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar