Cam eserler müzesi 'maddi imkânsızlık' gerekçesiyle kapatılıyor
3.000 yıllık eserlerin de bulunduğu, Medusa Cam Eserler Müzesi'nde Roma Dönemi'ne ait altın ve bronz sikkeler de var.
Antep'te 11 yıl önce açılan ve içinde 3.000 yıllık eserlerin de bulunduğu, Medusa Cam Eserler Müzesi, maddi imkânsızlık nedeniyle kapatılıyor. Roma Dönemi'ne ait eserlerin de yer aldığı müzedeki 2 bin eser Devlet Arkeoloji Müzesi'ne teslim edildi. Kalan eserleri ise koleksiyonerler alacak.
Arkeofili.com'un aktardığına göre cam eserler, bronz ve pişmiş toprak eserler ile Roma Dönemi'ne ait altın ve bronz sikkeler ile yaklaşık 6.000 eserin bulunduğu müzenin yetkilileri, maddi imkansızlıklar nedeniyle kapatma kararı aldı.
Özel müze statüsünde olduklarını ve ekonomik yetersizlik yüzünden müzeyi kapatacaklarını dile getiren Müze Müdürü İbrahim Halil Algın, "Burası Türkiye'de tek olan özel bir müzeydi. 11 yıl önce açılışımızı yapmıştık. O zamandan bugüne kadar kendi ayakları üzerinde durabiliyordu" diyor.
Algın sözlerine şöyle devam etti:
"Son yıllardaki maddi imkansızlıklar, ziyaretçi sayısının az olması nedeniyle kapatma kararı alındı. Müzede yaklaşık 6.000 eser var. Bunun 2.000 tanesini Devlet Arkeoloji Müzesi'ne teslim ettik. Kapatma kararını aldıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazımızı yazdık. Oradan gelen sonuç doğrultusunda müzemizi tamamen kapatacağız. Daha sonra koleksiyoner olan kişi kalan eserleri alıp, kendi evinde saklamaya devam edecek. Bu eserlerin maddi ve manevi değerleri çok yüksek ve müzemizde yer alan eserlerin Türkiye'de eşi benzeri bulunmuyor. Pişmiş topraktan oyuncak, kukla bebek, oyuncak arabalar gibi birçok değerli eserleri bulunan Medusa Cam Eserler Müzesi kapanıyor."
Medusa Cam Eserler Müzesi Türkiye'nin ilk özel cam eserler müzesi olma özelliğini taşıyor. Gaziantep Kalesi civarında eski bir Antepevi'nde hizmete açılan müzede, Roma ve İslami döneme ait cam eserlerin yanısıra, Eski Tunç Çağı'na ait bronz ve pişmiş toprak eserler sergileniyor. Antep eski mimari dokusunun içinde yer alan müze geniş bir kompleks halinde düzenlenmiş olup, içerisinde müze binası, gümüş telkari odası, mozaik yapım odası ve cam boncuk yapım odası bulunuyor. (HABER MERKEZİ)