Haftanın öne çıkan kitapları
Tanıl Bora'nın son kitabı Demirel biyografisinden Yağmur Birdal'ın Sel Yayıncılık'tan çıkan ve dünya kriminoloji literatüründe "kadın suçluluğunu" ele aldığı kitabı 'Erkek Adalet Kıskacında Kadınlar'a kadar haftanın öne çıkan kitapları...
Artı Gerçek - Demirel/ Tanıl Bora/ İletişim Yayınları
Tanıtım bülteninden:
"Tanıl Bora’nın kaleme aldığı Demirel biyografisi, bir şahsın hayat hikâyesiyle sınırlı olmayan, Türkiye’nin 1940’lardan 2000’lere kadarki sosyal, siyasal, kültürel, zihinsel tarihinin çarpıcı bir anlatımını sunuyor. Siyasal dünyanın da, gündelik hayatın da, milletin de, devletin de dönüşümünün Demirel portresinden yansımasına bakıyor; Demirel’in dilinden ve elinden dökülen bir tarihin yanı sıra, o tarihin o dilden neler çektiğini de kapsamlı bir şekilde inceliyor. Tanıl Bora’nın kaleme aldığı bu biyografi, anekdotlarla örülü bir Demirel öyküsü değil, bir fenomen etrafında ülkenin en önemli siyasal döneminin tarihini anlatıyor – üstelik çok uzun bir dönemin!"
Künye:
Kitabın Adı: Demirel
ISBN: 9789750535079
Yayın No: İletişim - 3301
Dizi: Biyografi - 39
Alan: Politika/Siyaset
Sayfa: 576 sayfa
Baskı 1. baskı - Haziran 2023
Yazar: Tanıl Bora
Editör: Kerem Ünüvar
Dizi Kapak Tasarımı: Utku Lomlu
Kapak: Suat Aysu
Kapak Fotoğrafı: Ümit Kıvanç
Düzelti: Nebiye Çavuş
Dizin: Berkay Üzüm
Depresyon İmparatorluğu/ Jonathan Sadowsky/ İletişim Yayınları
Tanıtım bülteninden:
"Jonathan Sadowsky Depresyon İmparatorluğu ’nda ruh ile beden arasındaki ilişkiye dair kadim tartışmayı ele aldıktan sonra, 20. yüzyılda psikiyatrinin ve farmakolojinin akıl sağlığı alanında çığır açan çalışmaları, nihayet bizzat hastaların tanıklıkları eşliğinde depresyonun kültür tarihini inceliyor."
Künye:
Kitabın Adı: Depresyon İmparatorluğu
Alt Başlık: Yeni Bir Tarihçe
Sayfa: 277 sayfa
En:130 mm
Boy:195 mm
Perakende Satış Fiyatı: 139,00 TL
Baskı 1. baskı - Haziran 2023
Yazar:Jonathan Sadowsky
Çeviren: Biray Anıl Birer
Editör:Bahar Siber
Kapak: Suat Aysu
Devletin Subayı Subayın Devleti/ Nesimi Gökşen/ İletişim Yayınları
Tanıtım bülteninden:
Nesimi Gökşen’in Devletin Subayı, Subayın Devleti kitabı, 27 Mayısçıların ama onun da ötesinde 27 Mayıs’a giden yolda asker içerisindeki öbekleşmelerin temel motivasyonunu anlamaya çalışıyor.
Künye:
Kitabın Adı: Devletin Subayı, Subayın Devleti
Alt Başlık: Cuntalar, Darbe ve İktidar Savaşı (27 Mayıs 1960)
Kapak Hürriyet ve Anayasa Bayramı töreninde Beyazıt Meydanı, 1960’lar
Yayın No: İletişim - 3305
Dizi Araştırma-İnceleme - 556
Alan: Politika/Siyaset
Sayfa: 392 sayfa
Perakende Satış Fiyatı 159,00 TL
Baskı 1. baskı - Haziran 2023
Yazar: Nesimi Gökşen
Editör Aybars Yanık
Dizi Kapak Tasarımı Ümit Kıvanç
Kapak: Seda Mit
Uygulama: Hüsnü Abbas
Düzelti: Begüm Hazar Keleş
Dizin: Celal Galip
Hekimlik Sanatları/ Ercan Kesal/ İletişim Yayınları
Tanıtım bülteninden:
"Ercan Kesal, çocukluğunda hekimlere özenmesiyle başlayıp tıp öğrenciliğine uzanan kendi hikâyesi üzerinden, hekimliğin değişik çehrelerine bakıyor: mecburi hizmet, taşra hekimliği, muayenehanecilik, uzmanlık, “hastanecilik”... Hekimliğin emek süreci, zorlukları, hazları, muammaları üzerine düşünüyor. Tabii, hekimlerin toplumsal ve siyasal sorumlulukları üzerine de..."
Künye:
Kitabın Adı: Hekimlik Sanatları
Kapak: Keskin Devlet Hastanesi önü, 1985
Yayın No: İletişim - 3302
Dizi: Bugünün Kitapları - 280
Alan: Sağlık
Sayfa:151 sayfa
Baskı 1. baskı - Haziran 2023
Yazar: Ercan Kesal
Editör:Tanıl Bora
Yayına Hazırlayan: Begüm Hazar Keleş
Kapak: Suat Aysu
Uygulama: Hüsnü Abbas
Düzelti: Yağmur Yıldırımay Bayrakçı
Fotoğraf Üzerine/ Susan Sontag/ Can Yayınları
Tanıtım bülteninden:
Hayat, bir an yakalanıp ebediyen sabitlenen önemli ayrıntılardan ibaret değildir. Ama fotoğraflar öyledir.
Fotoğraf toplum, politika ve tarih hakkında çok şey anlatır. Sontag ilk olarak 1973'te yayımlanan bu kitapta fotoğrafı ne yüceltir ne de küçümser. Tarihsel ve toplumsal bakış açısıyla onun avantajlarıyla dezavantajlarını karşılaştırırken, görüntü ile gerçeklik arasındaki ilişkiyi irdeler. Görüntülerin medyadaki kullanımının belirli siyasi, kültürel veya dinî amaçlara ve çıkarlara hizmet edip etmediğini sorgular, resim ile fotoğraf arasındaki ayrım üzerinde durur ve fotoğrafın bir sanat dalı olarak meşruiyetini tartışmaya açar.
Alanının kült kitaplarından biri kabul edilen ve yazarına dünya çapında büyük bir ün kazandıran Fotoğraf Üzerine’deki denemeler eski zamanlardan günümüze ünlü ve önemli fotoğrafçıların çalışmalarını ele alırken bir dizi estetik ve ahlaki soru da ortaya koyuyor.
“Bu konuda şimdiye dek yazılmış en mühim ve en özgün kitap… Müreffeh kitle iletişim toplumlarında fotoğrafın rolüne ilişkin gelecekteki tüm tartışmalar yahut analizler bundan böyle muhakkak onun kitabı üzerinden ilerleyecek.” John Berger
Künye:
Ürün Adı: Fotoğraf Üzerine
Yazar: Susan Sontag
Çevirmen: Osman Akınhay
Yayınevi: Can Yayınları
Dizi: Modern
Alt Dizi: Dünya Edebiyatı
Kategori: Edebiyat
Tür: Deneme
Sayfa Sayısı: 240
Ürün Detay Silme Kapak, Siyah-Beyaz
Arka Kapak Fiyatı 91 TL
Baskı Sayısı 1 .Baskı
Erkek Adalet Kıskacında Kadınlar/ Yağmur Birdal/ SEL Yayıncılık
Tanıtım bülteninden:
"Neredeyse düne kadar normal görülen kadına şiddetin feministlerce deşifre edilerek suç niteliği kazanması ve bu şiddete yönelik kamusal müdahaleye ilişkin ihtiyaç çağrısı, bugün toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanamadığı koşullarda halen karşılığını tam olarak bulamamıştır. Toplum tarafından güvenli addedilen evleri içinde sistematik şiddete ve eziyete maruz kalan kadınlar, tarih boyunca hemcinslerinin yaptığı gibi, bu şiddete dur diyebilmek için bazen kocalarını, partnerlerini, aile fertlerini öldürmekten başka çıkar yol bulamıyor. Yenin içinde kalması gereken bu "görünmez" eziyete ömür boyu katlanmaları, sabretmeleri toplum tarafından meşru kabul edilirken, işkencecisini öldüren bu kadınlar, hem o noktaya gelene kadar resmi yardım ve müdahale çağrılarının yanıtsız ve etkisiz kalmasıyla, hem de olay akabinde kendilerini bu noktaya getiren özgül koşulların ve yaşadıkları sürecin yarattığı travmatik tahribatın gözardı edilmesiyle geleneksel hukuka içkin cinsiyetçi ayrımcılığa maruz bırakılarak hukuk içinde bir kez daha örseleniyor.
Feminist adli ve klinik psikolog Lenore Walker'ın ortaya attığı "örselenmiş kadın sendromu" kavramı bu kadınların eylemlerini olması gerektiği gibi bütüncül bir bakış açısıyla görme ve değerlendirme imkânı yaratıyor. Eril hukukun, bu çağrıya kulak verdiğinde, sosyo-kültürel ve psikolojik de dahil olmak üzere kadınları çevreleyen koşulları gözeten, cinsiyete duyarlı mekanizmalarla "erkek değil, gerçek adalet"i sağlama ihtimalinin kapısını aralıyor.
Yağmur Birdal, "örselenmiş kadın sendromu" ve kadın suçluluğu kavramının dünya kriminoloji literatürüne girişini ve tuttuğu yeri farklı ve karşıt yaklaşımlarla birlikte ele alırken, Türkiye'de kocasını öldüren kadınların yargılanmasındaki adil olmayan süreç ve unsurları da örnekleriyle gözler önüne seriyor. Basına da yansıyan bu tür davaların vekilliğini üstlenen avukatlarla yürüttüğü araştırma sonucunda, sistemin neden ve nasıl işlemediğini, resmi makamların cinsiyetçi reflekslerini, daha farklı bir yargılama süreci için meşru müdafaa, mazeret nedeni, haksız tahrik gibi kavramların nasıl ele alınması gerektiğini de açıklıkla ortaya koyuyor.
Hukukçular kadar her yaştan kadının da okuması gereken ufuk açıcı bir çalışma..."
Künye:
Yazar: Yağmur Birdal
Genel Yayın Yönetmeni: Bilge Sancı
Editör: Zarife Biliz
Kapak Tasarımı: Aslı Sezer
Sayfa Tasarımı: İklime Yılmaz
Sayfa Sayısı: 212
Basım Tarihi: Haziran 2023
KAWABATA/ Dağın Sesi/ Can Yayınları
Tanıtım bülteninden:
“Gerçekten, toprağın içine falan gömülüp dinlenemez mi insan? Elli bin yıl sonra kalktığında, kendi dertleri de toplumun sorunları da tümden çözülmüş olabilir, cennete dönüşmüş bir dünyaya uyanabilir.”
Günden güne yaşlanan Shingo’nun hafızası onu yüzüstü bırakmaktadır. Öyle ki, geceleri dağdan gelen gümbürtüde sadece ölümün sesini duymaya başlar. Hayatının ve ailesinin durdurulamaz çöküşüyle karşı karşıya kalan bu yaşlı adam, sadakatsiz oğlunun genç ve mutsuz eşi Kikuko’yla gitgide daha yakın bir bağ kurar.
Kawabata’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yazdığı Dağın Sesi, yalnızlık, ölüm ve bitmek bilmez güzellik arayışını ele alan hüzünlü bir roman.
“Zengin, girift bir metin… Tüm modern Japon romanları arasında şiire en yakın olan Kawabata'nınkilerdir."
The New York Times
Künye:
Ürün Adı: Dağın Sesi
Yazar: Yasunari Kawabata
Çevirmen: Alper Kaan Bilir
Yayınevi: Can Yayınları
Dizi: Modern
Alt Dizi: Dünya Edebiyatı
Kategori: Edebiyat
Tür: Roman
Sayfa Sayısı: 288
Baskı Sayısı 1 .Baskı
İlk Baskı Tarihi: Haziran 2023
İlk Yayın Tarihi:1954
Eser Dili: Türkçe
Özgün Adı: Yama no Oto
Özgün Dili: Japonca
Dizi Editörü: Şirin Etik
Düzelti: Melis Oflas
Mizanpaj: Atahan Sıralar
Sanat Yönetmeni Utku Lomlu / Lom Creative
Ödül Aldığı Yıl: 1968
Ödüller: Nobel Edebiyat Ödülü
20'nci Yüzyılda Ne Oldu?/ Peter Sloterdıjk/ Tellekt Yayınları
Tanıtım bülteninden:
"Çağdaş düşünür Peter Sloterdijk, önceki yüzyılın bizlere miras bıraktığı yükleri, öğretileri ve umutları farklı perspektiflerden irdeliyor. Okurlarını ters köşeye yatırmayı seven yazar, insanlık tarihine savaş, kıyım ve devrimleriyle damgasını vuran aşırı yüklü bu yüzyılı alışıldık tarihsel ya da ideolojik bakış açılarıyla ele almaz; çünkü kendi deyişiyle olaylara ve ideolojilere odaklanarak 20. yüzyılı anlamak olası değildir. Sloterdijk’a göre 20. yüzyılın baskın motifi, hakikati burada ve şimdi dolaysızca harekete geçirme iradesi olarak kendini gösteren şeydir.
Geçmiş yüzyılı anlamak için ekonomiden felsefeye tüm alanlarda tümden yeni yaklaşımlara gereksinim olduğunu öne süren Sloterdijk; 20. Yüzyılda Ne Oldu? ile okurları Antroposen’in anlamı, insanların evcilleştirilmesi, denizin önemi, küreselleşmenin felsefi veçheleri gibi bir dizi ilgili konunun yanı sıra Derrida ve Heidegger’in siyaseti üzerine de yeniden düşünmeye davet ediyor."
Künye:
Ürün Adı: 20. Yüzyılda Ne Oldu?
Yazar: Peter Sloterdijk
Çevirmen: Mustafa Tüzel
Yayınevi:Tellekt
Dizi: Tellekt
Kategori: Politika, Tarih
Tür: Kurgu Dışı
Sayfa Sayısı 280
Baskı Sayısı 1 .Baskı
İlk Baskı Tarihi: Mayıs 2023
Eser Dili: Türkçe
Özgün Adı: Was geschah im 20. Jahrhundert?
Özgün Dili: Almanca
Editör: Nükhet Polat
Yayına Hazırlayan: Didem Bayındır
Düzelti: Ebru Aydın
Mizanpaj: Bahar Kuru Yerek
Uygulama: Bora Başkan
Kapak Tasarımı: Bora Başkan
Hiçliğe Açılan Pencere/ E.M Cioran/ SEL Yayıncılık
Tanıtım bülteninden:
"Kendini "ihtimal fanatiği" olarak tanımlayan E. M. Cioran, sürgün yaşamının doğurduğu azaba çare işlevi gören kalemini saplantılarını yatıştırmak ve hıncını dindirmek için oynatır. Politik görüşlerini aşındıran savaş sonlanmışken, yenilgiden ibaret gördüğü kaderinin yarattığı buhranın ana motifleri Cioran külliyatında yeni yeni belirmeye başlar.
30'lu yaşlarının keskin virajında yeni bir yol tutmaya, köksüzlük yoluna girmeye kendini mecbur gördüğü, felsefi "kabiliyetinin" sinik ve kuşkucu bir pus içinde buhar olup uçtuğu dönemde, Paris sokaklarının isimsizleri arasında dolaşır ve küçük otel odalarında Hiçliğe Açılan Pencere'nin iskeletini oluşturacak yüzlerce okunaksız sayfa karalar.
"Zira hayat çıkmaz bir yoldan ibarettir, giderek de daralmaktadır."
Künye:
Özgün Adı: Fenêtre sur le Rien
Yazar: E. M. Cioran
Çeviren: Işık Ergüden
Genel Yayın Yönetmeni: Bilge Sancı
Yayına Hazırlayan: Mısra Gökyıldız
Kapak Görseli: Gavin Worth, "Thirst", tel heykel
Kapak Uygulama: Aslı Sezer
Yayına Hazırlayan: İklime Yılmaz
Sayfa Sayısı: 174
Özgün Dili: Fransızca
Basım Tarihi: Haziran 2023 |
Elgin Taşlar - doksanüç loş hikâye/ Enis Batur/ SEL Yayıncılık
Tanıtım bülteninden:
"Vaktim olsaydı, daha kısa yazardım," doğru.
Vaktim kalmamış olabilir, doğru.
Bu hikâyeleri uzaktaki bir kuyudan çektim.
Taşların menşei sahiden şüpheliydi.
Derine indikçe azalıyordu ışık, loş doğru.
Künye:
Yazar: Enis Batur
Genel Yayın Yönetmeni: Bilge Sancı
Yayına Hazırlayan: Mısra Gökyıldız
Kapak Görseli: Roger Caillois'nın taş koleksiyonundan
Kapak Uygulama: Aslı Sezer
Sayfa Tasarımı: İklime Yılmaz
Sayfa Sayısı: 104
Basım Tarihi: Haziran 2023 |
İnsanı İnsan Yapan Nedir?/ Fidan Terzioğlu/ İletişim Yayınları/ Metis Yayınları
Tanıtım bülteninden:
"Çocukluktan yetişkinliğe, beşerlikten insan olmaya doğru evrilmek için, ölüm fikriyle yüzleşmek ve varlık zeminindeki bu bilinmezliği kabul etmek gerekir. Tasavvuf düşüncesindeki ‘ölmeden önce ölmek’ ilkesi, bu imkânı işaret eder. Ölmeden önce ölmek, ölümlülük ilkesinin eninde sonunda elimizden alacağı, mülkiyetimizde olmayan şeyler hakkındaki mülkiyet iddiamızdan vazgeçmektir. Bu ilke bizi iradesiz ve amaçsız bir yaşama götürmez. Aksine, içinde yaşadığımız an içinde neyin korunmaya, neyin bırakılmaya uygun ve değerli olduğunu ayırt etme imkânını getirir. Ömrü bitmiş olanı teslim edip, şimdi geleni kabul etmenin yolunu açar.”
Fidan Terzioğlu “İnsanı insan yapan nedir?” sorusunun peşinde, sinema tarihinde derin iz bırakmış yedi önemli yapay zekâ filmine tasavvufun gözüyle bakarak bizi bir yolculuğa çağırıyor: Bilmediğimiz, arzuladığımız, istemediğimiz ötekilikleri görebilmek, izleyebilmek ve dönüştürebilmek için. Hayatın kaynağının bilmediğimizi dahi bilmediğimiz veçhelerinde olduğunu fark etmek için.
İnsanın kendisi ile öteki arasında kurduğu ilişkiler hakkında bu kitap. Öteki yabancıdır, dışarıdakidir, bizden olmayandır; bilinmeyen, tanımlanamaz ve denetlenemez olandır. Bilinmezliğin içerdiği bilgi ve deneyim için, bildiğimiz sınırların genişlemesi için ve bu sınırlardan özgürleşmek için süregiden bir arzu duyarız. Bu keşif arzusu ve merak gelişmemizi, yeni bilgilere ve kavrayışlara açılmamızı sağlayan en önemli itkimizdir. İçinden çıkılması güç görünen bir ilişkiler kavşağında yeni açılımlar bulmak, yeni cümlelerle konuşmak, yeni fikirler oluşturmak ve bu fikirleri dayanışma içinde eyleme dönüştürebilmek için."
Künye:
Yayıma Hazırlayan: Emine Bora, Semih Sökmen
Kitabın Baskıları: 1. Basım: Haziran 2023
ISBN13 978-605-316-286-5
Boyut: 13x19,5 cm, 192 s
Romanın Kaygısı/ Orhan Koçak/ Metis Yayınları
Tanıtım bülteninden:
Son yirmi yıl içinde çıkan ve beni etkileyen bazı romanlar ve öykü toplamları üzerine yazmaya başlamıştım, bunları belli bir tema üzerinden birbirine bağlamayı aklımdan geçirmeden. Ama yazdıkça hep belli bir soruna doğru çekildiğimi hissettim. Sonra bu sorun dikkatime el koymaya başladı ve artık başka kitapları da bu gözle okur oldum. Bu kitapların ortak noktası belirli bir kaygıydı, bazen alttan alta sürüp giden bazen de görünür bir “telaş” veya “mecburiyet hissi” biçiminde romancıyı / öykücüyü yakalayan bir sıkıntı: romancıdan çok önce oraya varıp da onu orada çoktan şekillenmiş (denebilirse “paketlenmiş”) olarak bekleyen bir konuyla uğraşma ihtiyacı, zorunluluğu, zorlanması. — Orhan Koçak
Künye:
Yayıma Hazırlayan: Semih Sökmen, Emine Bora
Kapak Tasarımı: Semih Sökmen
Kitabın Baskıları:1. Basım: Haziran 2023
ISBN:13 978-605-316-290-2
Boyut: 13x19,5 cm, 232 s.
Commandante'nin Son Günleri/ Alberto Barrera Tyszka/ Kafka Kitap
Tanıtım bülteninden:
Emekli bir onkolog olan Miguel Sanabria, Chávez’e karşı ikircikli bir tutum içerisindedir. Ne eşi gibi azılı bir Chávez karşıtıdır ne de ağabeyi kadar ateşli bir Chávez taraftarı… Ama Comandante’nin sağlık durumunu aydınlatabilecek gizli video kayıtlarını saklamak ona düşmüştür.
Gazeteci komşusu Fredy ise, Başkan üzerine bir kitap yazmak istemekte ancak bunun için, bir yolunu bulup Chávez’in tedavi gördüğü Küba’ya gitmesi gerekmektedir. Diğer yandan şehrin başka bir köşesinde oturan dokuz yaşındaki María’nın nevrotik annesi, şehirdeki şiddet salgını karşısında gitgide daha da paranoyaklaşmaktadır.
Başkan’ın beklenen ölümü giderek yaklaşırken, aynı şehri paylaşan bu insanların kaderleri her geçen gün daha da iç içe geçecektir.
Hugo Chávez’in ölümü arifesindeki Venezuela toplumunu ve devletini odağına alan Comandante’nin Son Günleri, karizmatik bir liderin bir ülke için ne anlama gelebileceğine, yaşam-ölüm diyalektiğinin politik söylemi nasıl yönlendirebileceğine ve ideallerin hayata geçirildikten sonra ne gibi bedelleri olabileceğine dair derinlikli bir anlatı.
Künye:
Kitap Formatı:Ciltsiz
Basım Dili:Türkçe
İlk Baskı Yılı: 2020
Sayfa Sayısı: 216
Hamur Kalitesi: 2. Hamur
Baskı Sayısı: 1. Basım
Bıçağın Üç İmgesi/ David Mamet / Edebi Şeyler
Tanıtım bülteninden:
Amerikan sinemasının dâhilerinden David Mamet, hem oyun ve senaryo yazarlığında hem de yönetmenlikte, bilhassa dehasından yola çıkarak, kendisine özgü bir kanal oluşturabilmiş bir isimdir. Mamet, sinema üzerine yazdığı kitaplarda da bu özelliğini açıkça ortaya koyar. Daha önce yayımladığımız Film Yönetmek Üzerine kitabında gördüğümüz o dehayla, Bıçağın Üç İmgesi’nde daha net bir şekilde karşılaşırız. Bıçağın Üç İmgesi, Mamet’in dehasını, dramaya imgesel bakışını, tarihsel, politik ve “literal” anekdotlar üzerinden sinematografik, dramatik ve sanatsal olana dair görüşlerini sunuyor okura. Bu kitabın her bir cümlesi, deyim yerindeyse, imbikten geçirilmiş ifadelerdir. Bıçağın Üç İmgesi, bu yönüyle, bir fragmanlar serisini andırıyor.
Yazar bu kitabında, kimi kavramları da, yine kendisine özgü o üslubuyla, masaya yatırıyor. Kavramlar bu kez, Mamet’in gözünde ve üslubunda, daha önce hiç olmadıkları birer şeye dönüşüyorlar. Bu kavramlar, “sanatsal alan”ı belirlemek, daha doğrusu o alanı tersyüz etmek üzere, diktatörlük ve özgürlük, sanat ve eğlence, varlık ve yokluk gibi başka kavramlarla karşılaşıyor, iç içe giriyor, cebelleşiyor.
Sinema dizimizin üçüncü kitabı Bıçağın Üç İmgesi, Edebi Şeyler’in de 99. kitabı olarak okurlarının karşısında!
Leadbelly olarak da bilinen Huddie Ledbetter şöyle demişti: Bir bıçak alırsınız, onu ekmeği kesmek için kullanırsınız, böylece çalışmaya gücünüz olur; onu tıraş olmak için kullanırsınız, böylece sevgilinize güzel görünürsünüz; sevgilinizi bir başkasıyla yakaladığınızda, bıçağı onun yalancı kalbini kesmek için kullanırsınız.
Bıçağın ortaya çıkışı, düzeni seven, hakarete uğramış zihnin dehşetle yüzleşebilme çabasıdır.
Künye:
Yazar: David Mamet
Eser Başlığı: Bıçağın Üç İmgesi
Basım Bilgisi: 1. Basım — Haziran 2021
Sayfa ve Cilt Bilgisi: 64 Sayfa | 13,5 cm. x 19,5 cm (KÜLTÜR SANAT)