Silahların Kızkardeşliği: Kadınlar artık av değil, güçlü bir silah

Silahların Kızkardeşliği: Kadınlar artık av değil, güçlü bir silah
Fransız gazeteci Caroline Fourest’in IŞİD'e karşı savaşan Kürt kadınlarla ilgili yeni uzun metrajlı filmi Ekim ayında gösterime girecek.

Soeurs d'Armes (Silahların Kızkardeşliği) filminin senaristi ve yönetmeni Caroline Fourest, Kürt savaşçılarını birleştiren şeyi, IŞİD'e karşı direnişlerini vurgulamak istediğini ​​söyledi.

K24'te yeralan habere göre Fourest, "Bu film, başta Ezidilerin başına gelenler ve genel olarak Kürt savaşçılarının ve Kürtlerinin en parlak cesaret öyküleriyle ve yaşadıkları karanlık hikayelerini anlatıyor" dedi.

"Bütün dünyanın, onların bizim için neler yaptığını bilmesini istiyorum" diyen Fouerst şöyle devam etti:

"Cihatçılar tarafından yıllarca hedef gösterildim ve çok sayıda arkadaşımı kaybettiğim 7 Ocak 2015'teki [Charlie Hebdo] dergisine yapılan saldırıdan sonra, yazarak ve kelimlerimle onlara karşı mücadele etme kararı aldım."

IŞİD'lilerin vahşiliğinden ötürü öfkeli olduğunu, IŞİD'e karşı savaşanları desteklemek için cepheye gittiğini ifade eden Fourset şunları ifade etti:

"IŞİD'in kaçırdığı Ezidi kadınlarının ilk öyküleri ortaya çıktığında, nihayet kameranın arkasından nasıl faydalı olacağımı anladım. Bir film yapmaya karar verdim, ama hem yaşanılan savaşı, hem de orada savaşanları anlatmak istedim.

Film, hikayeyi birkaç açıdan anlatıyor: IŞİD'ten kaçan ve Kürt direnişine katılan, bir Kürt Peşmerge Albayı, bir Kürt gerilla komutanı, Zara adında genç bir Ezidi kadın ve aşırılık yanlısı gruba karşı mücadeleye katılan uluslararası gönüllüler olan iki Fransız kadın. Diğer yandan bu savaşta da gördüğümü şudur: Bu, kadınların artık savaş alanında avlanmadığı, güçlü bir silah olduğu ilk dönemdir.

Filmde, bir İtalyan anarşisti, eski bir Amerikan askeri, iki Fransız (bir Yahudi, Cezayir kökenli, diğer) ve diasporadan bir Kürt var."

Film için maddi destek ararken zorlandığını belirten Fourest, "Finans ararken Vietnam üzerine yapılan 50 filmin tümü erkekler tarafından yapılan savaş filmleri olduğunu ve dünyanın kadınlar tarafından kazanılan bu özel savaş gibi,  yine kadınlar tarafından yapılacak daha fazla filme ihtiyaç duyulduğunu aanlatmak için mücadele ettim" ifadelerini kullandı..

Irak Kürdistanı'nda yaşanan referandumun sonuçlarına ilişkin olarak da bir değerlendirmede bulunan Fourset, "Kürtlerin terk edilmesi, tarihin tekrar eden bir trajedisi" dedi.

Fourest sözlerini "Filmler algıları değiştirebilir. Bu filmle umudum, dünyanın Kürtlerin bizim için yaptıklarını unutmamasıdır" diye tamamladı.

Öne Çıkanlar