Meclis'in önünde kendini yakan işçi de hukuktan yakındı: Dava 5 yıldır sürüyor
Benzin döküp kendini ateşe veren işçi, Sinpaş'a bağlı çalışan taşeron şirkete karşı yürüttüğü hukuk mücadelesinin beş yıldır devam ettiğini söyledi: Altı hakim değişti, sonuç yok
ARTI GERÇEK- Meclis'in önünde üzerine benzin dökerek kendini ateşe veren inşaat işçisi Sıtkı Aydoğmuş, beş yıldır hukuk mücadelesi yürüttüğünü anlattı.
İLGİLİ HABER: MECLİS'İN ÖNÜNDE KENDİNİ ATEŞE VERDİ
Artı Gerçek, kendini yakan işçiye hastanede refakat eden İnşaat İşçileri Sendikası Ankara Temsilcisi Muratcan Çoban'a ulaştı. Aydoğmuş'un hastanede tedavi gördüğü odadan telefonla sorularımızı yanıtlayan sendika yetkilisi, yaşananları şöyle anlattı:
"Sıtkı Aydoğmuş'un, üzerine benzin dökmesine rağmen aslında kendisini ateşe vermek gibi bir niyeti yokmuş. Meclis'in önüne gidip, yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek, birkaç milletvekiliyle görüşmek istemiş. Ancak polisler etrafını sarıp, onu yakalamaya çalışınca çakmağı ateşlemiş."
'3 AY YATALAK KALDIM'
Artı Gerçek'in ulaştığı bilgilere göre Aydoğmuş, 15 yıllık kalıpçı ustası. 2013'te, Sinpaş GYO'nun, Ankara Çankaya'daki Altın Oran adlı toplu konut projesinde çalışırken büyük bir kaza geçirmiş. Yaşadıklarını şöyle anlatıyor Aydoğmuş:
"Delta adlı taşeron şirketle Sinpaş için çalışıyordum. 3 Şubat 2013'te, gece vardiyasına kalmam istendi. Çalıştığım sırada üçüncü kattan aşağı, sırtüstü düştüm. Yedi kaburga kemiğim kırıldı, omuriliğim ve kafatasım zedelendi. Bir ay hastanede yattım. Çalıştığım şirketten bir tek şey istedim: 'Ben ailemin direğiyim. Beni mağdur etmeyin, hastane sürecinde, ayağa kalkana kadar yevmiyemi verin'."
Sinpaş adına çalışan Delta adlı şirketin yetkilileri Aydoğmuş'un bu talebine şu yanıtı vermiş: "Sıtkı, sen bunları dert etme. Biz seni mağdur etmeyiz. Sana ev de alırız, araba da alırız."
'KEMİK Mİ ATIYORSUNUZ'
Elbette işçi mağdur edilmiş. Bir aylık hastane sürecinin ardından üç ayı da evde yatalak olarak geçiren Aydoğmuş'a bir gün, çalıştığı şirketten telefon açılmış. Kendisine para yatırıldığı ve banka ATM'sine gidip çekmesi istenen Aydoğmuş devamını şöyle aktarıyor: "ATM'ye gittiğimde 300 TL yatırıldığını gördüm. Şirketi aradım ve 'Köpeğin önüne kemik mi atıyorsunuz' dedim.
Aydoğmuş o günden sonra şirkete dava açmış. Bir türlü iş bulamayan, psikolojisi bozulan, hayatını idame ettirmek ve avukat masraflarını ödemek için 40 bin lira kredi çekmek zorunda kalan işçi, "Dava beş yıldır devam ediyor. Bir türlü sonuç alamadım. Dava sürecinde tam altı hakim değişti. Bunun üzerine Meclis'e gidip sesimi duyurmak istedim" diye konuştu.
Sendika temsilcisi Muratcan Çoban, Aydoğmuş'un sağlık durumunun şu an için iyi olduğunu, yürüyebildiğini söylüyor. Ancak kötü olan başka bir şey var: "Sağlığı iyi ama bu travmatik olay onun psikolojisini daha da bozmuş durumda. Umarım sesi duyulur."