Kılıçdaroğlu: ByLock listelerini açıklamamak suçtur

Kılıçdaroğlu: ByLock listelerini açıklamamak suçtur
Kılıçdaroğlu, iktidara 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok tartışılan ByLock kullanıcılarıyla ilgili çağrı yaparak, "ByLock listelerini kamuoyuna...

Kılıçdaroğlu, iktidara 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok tartışılan ByLock kullanıcılarıyla ilgili çağrı yaparak, "ByLock listelerini kamuoyuna açıklasınlar. Açıklamamak suçtur.  Savcılar görevlerini yaptıkları zaman Türkiye’de asıl o zaman Gülen örgütü ile mücadele edilmiş olacak" dedi.

GÜNCEL – Hürriyet gazetesinden Hande Fırat ve Rifat Başaran'a konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ByLock kullanıcılarının açıklanmamasının suç olduğunu savundu, anayasa değişikliği konusunda ise "12 Eylül’den daha despot bir anayasa geliyor. ‘Evet’ oyu kullananlar, kaosa sürüklenen bir tablonun vebalini üstleneceklerdir" dedi.

Kılıçdaroğlu "Madem Fetullahçılık suç, bu listeleri niye gizli tutuyorlar, süratle açıklasınlar. Fetullah’la mücadele ettiğini söyleyen iktidar ByLock kullanıcıları listelerini açıklamıyor. Neden? Kaç milletvekilleri var bunların ByLock’çu; 100 mü, 150 mi, 180 mi? Onun için açıklamıyorlar. Açıkla da, kim bunlar herkes öğrensin, siyasi ayağını bilelim. Siyasi ayağı niye yok? Bunları devlete kim yerleştirdi, paralel devlet kurmalarına kim izin verdi?" cümleleriyle ByLock listelerinin açıklanmamasını eleştirdi.

Referandum hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, sonucun ‘Hayır' çıkması durumunda herkesin rahat bir nefes alacağını ve demokrasinin daha da güçleneceğini dile getirdi. Binali Yıldırım'ı da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Düşük profilli başbakandan kastedilen buydu. Cumhurbaşkanı ne derse onun talimatından çıkmıyor. ‘Hayır’ çıkarsa düşük profilin devam etmemesi lazım." dedi.

Referandum sonucunun ‘Evet' olması halinde de bugünkü tablonun devam edeceğini ve ‘Evet' oyu verenlerin kaosa sürüklenen bir tablonun vebalini üstleneceklerini ifade etti.

Hollanda ile yaşanan krizi değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bulgaristan’da Hak ve Özgürlükler Partisi’nin milletvekilleri Türkiye’ye gelmek istiyor buradaki çifte vatandaşlara propaganda için, sınırdan girişine izin vermiyor. Ama Dost Partisi’nden gelenlere kapılarını açıyorlar. Hollanda’ya kızıyoruz, Almanya’ya kızıyoruz, onlardan daha ağırını biz yapıyoruz. Bulgaristan’ın iç siyasetine müdahale ediyorsunuz, Bulgaristan da büyükelçisini çekiyor." sözleriyle durumu eleştirdi.

 

Devlet kanalı TRT'ye 15 Temmuz'dan bu yana sadece 1 kere çıkarıldıklarını da ileten Kılıçdaroğlu, kanalın bu tutumunu da eleştirdi, çağırılacakları zamanı beklediklerini belirtti.

Öne Çıkanlar