Abdülkadir Selvi: Ömer Öcalan İmralı’ya gidebilir

Abdülkadir Selvi: Ömer Öcalan İmralı’ya gidebilir
Hürriyet'in iktidara yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin son açıklamaları sonrası PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kalkabileceğini yazdı. Buna göre, yeğeni Ömer Öcalan’ın görüşme talebi değerlendiriliyor.

Artı Gerçek - İmralı Cezaevi'nde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'a yaklaşık üç buçuk yıldır tecrit uygulanırken, Cumhur İttifakı'ndan son dönemde gelen açıklamaların ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrı sonrasında ziyaret yasağının kaldırılabileceği iddia edildi. Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi, Öcalan’ın ailesi adına, yeğeni olan DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın İmralı'ya ziyaret başvurusunun olumlu sonuçlanabileceğini yazdı.

'YENİ BİR SAYFA AÇILDI'

Bugünkü köşesinde Bahçeli’nin son grup toplantısında Öcalan’a yaptığı "tek taraflı silah bırakma" çağrısı ile "yeni bir sayfa açıldığı" yorumunu yapan Selvi, "Peki bu konuda bir gelişme var mı?" diye sorarak şu ifadeleri kullandı:

"Öcalan’la uzun süredir görüşme yaptırılmıyor. En son kardeşi Mehmet Öcalan 12 Ağustos 2019 tarihinde İmralı’ya giderek Öcalan’la görüşmüştü.

Öcalan’la görüşmek için ailesinin ve avukatlarının ayrı ayrı yaptıkları başvuru var. Öcalan’ın ailesi adına yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı’na, “Yeğen olarak 16.08.2024’te sayın Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmek istiyorum” diye başvuruda bulunmuştu.

'KULAĞIMA GELDİ... HENÜZ KARAR ALINMADI...'

Ömer Öcalan’ın görüşme talebi değerlendiriliyor diye kulağıma geldi. Henüz izin verilip verilmemesi kararı alınmamış. Ama Ömer Öcalan’ın başvurusu değerlendiriliyor. Avukatların görüşmeyi istismar ettiği düşünülüyor. O nedenle avukatların görüşmesine izin verilmesini beklemiyorum ama aile adına Ömer Öcalan’ın görüşmesine izin verilebilir. Tekrar ifade edeyim. Henüz karar verilmiş değil."

"Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerin ellerini sıkması ve ardından Öcalan’a yaptığı çağrı nedeniyle olumlu bir zemin oluştu" diyen Selvi'nin, "Eğer Ömer Öcalan’ın görüşmesine izin verilirse bu zemini güçlendirecek yeni bir adım atılmış olur. Ondan sonra Öcalan’ın vereceği mesaj önem kazanacak" ifadeleri dikkat çekti. (Kaynak)

Öne Çıkanlar