Ahmet Türk: Bir kesimin 'normalleşme' sürecini baltaladığını görüyoruz

Ahmet Türk: Bir kesimin 'normalleşme' sürecini baltaladığını görüyoruz
10 yıl hapis cezası verilen Ahmet Türk, "Kürtleri susturmaya, sindirmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız " dedi ve ekledi: "Normalleşme gibi sözlerin ortaya konulduğu bir dönemde bir kesimin harekete geçtiğini, bu süreci baltaladığını görüyoruz."

Artı Gerçek - Kobanê Davası'nda 10 yıl hapis cezası verilen Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, ilk açıklamasında demokratik gelecek için mücadeleye devam edecekleri mesajını verdi.

Ahmet Türk, Halk TV'de katıldığı programda şunları söyledi:

"Siyasilerin verdiği bir karar olarak değerlendirmek lazım. Üzüntümüz cezalarla ilgili değil, bu ülkede toplumsal barışa ihtiyaç var. Toplumun ortaklaşması gerektiği bir dönemde tamamen demokratik bir geleceği gerçekten ortadan kaldıran bir yaklaşım biçimi. Bizler tabii ki bu ülkede halkların ortaklaştığı demokrasi değerler etrafında buluştuğu bir sürecin arayışındaydık. Geleceğe vurulan bir darbe olarak değerlendirmek lazım. Yani Kobanê Davası'nda devlete karşı herhangi bir şeyimiz yok. Bu ülkede Kürtleri susturmaya, sindirmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız ama biz bunlara rağmen demokratik gelecek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkların kardeşliğinin mücadelesini vermeye devam edeceğiz.

Normalleşme gibi sözlerin ortaya konulduğu bir dönemde bir kesimin harekete geçtiğini, bu süreci baltaladığını görüyoruz.

Selahattin Demirtaş'ı hedef haline getirdiler. İntikam davasına dönüştürdüler. Kobanê Davası intikam davasıdır."

Ayrıntılar geliyor...

Öne Çıkanlar