Akdeniz Belediyesi eşbaşkan adayları projelerini tanıttı: 'Dem Parti her yurttaşımızın ortak değerinin toplamıdır'

DEM Parti Eş Başkan adayları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan, 27 başlıkta topladıkları projelerini tanıttı. İl Eş Başkanı Reşat Aşan, AKP’nin sahada ayrıncı dil kullanmasını eleştirererek, DEM Parti her bir yurttaşımızın ortak değerinin toplamıdır" dedi

Abidin Yağmur


Artı Gerçek - 2016 yılında kayyım atanan, 2019’da da seçimi AKP'nin kazandığı, Kürt siyasi hareketinin batıda kazandığı tek ilçe belediyesi olan Akdeniz Belediyesi'nde DEM Parti iddialı. DEM Parti Akdeniz Belediyesi Eş Başkan adayları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan 8 yıllık aradan sonra belediyeyi yeniden kazanmak için seçim çalışmalarını sürdürüyor. Sarıyıldız ve Aslan, seçilmeleri durumunda uygulayacakları 27 projeyi bir otelde düzenlenen toplantıyla tanıtı.

Toplantıda konuşan DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, “Tüm antidemokratik seçim süreçlerine rağmen, tüm zorlu koşullara rağmen halkın içinde, halkla birlikte nefes alan bizler halkçı bir belediyeciliği inşa etmek için kolları sıvadık ve ant içtik. Bu koşulları yerle bir edeceğiz. Bu karanlığı defedeceğiz ve mutlaka kazanacağız. Dem dema azadiyeye Zaman özgürlük zamanı, zaman Akdeniz zamanı” ifadelerini kullandı.

'ORTAK DEĞERLERİ SUİSTİMAL EDİYORLAR'

DEM Parti Mersin İl Eş Başkanı Reşat Aşan da “Kutuplaşma üzerine, toplumu ayrıştırma üzerine siyaset yapan bir iktidar var. Bu ülkenin ortak değerlerini istismar ederken bu hükümet yoksul halkın vergilerini, ülkenin kaynaklarını kendi yandaşlarına, çetelerine peş keş çekiyor” dedi.

DEM Parti olarak, siyasetin toplumu birleştiren bir unsur olması gerektiğini düşündüklerini anlatan Aşan şöyle konuştu:

"Bugüne kadar her yerde olduğu gibi burada da kapsayıcı bir siyaset ortaya koyduk. Fakat alanda yine hamaset siyaseti yapan, bu ülkenin ortak değerlerini istismar eden, Kürt diye ayrıştıran, Arap diye ayrıştıran, Alevi diye ayrıştıran, Türk diye ayrıştıran bir zihniyet var. Buradan onlara söylüyoruz. Sonuç alamayacaksınız. DEM Parti Türktür, DEM Parti Araptır, DEM Parti Kürttür, DEM Parti Alevidir, DEM Parti bu ülkede yaşayan her bir yurttaşımızın ortak değerinin toplamıdır. Biz herkesin kendini diliyle, inancıyla, rengiyle ifade edebileceği bir zemin yarattık. DEM Parti yerel yönetimler politikasında bu ülkede yaşayan herkesin kendini diliyle, rengiyle, kimliğiyle ifade edebilmesinin garantisini biliyor. Sokakta ayrıştırma üzerine dil kuranların, bu belediyenin kaynaklarını kime peşkeş çektiklerini, nasıl ranta bulaştıklarını biliyoruz. Bu halk sizin ayrıştırma politikanıza zemin vermeyecek. Ayrıştırmaya karşı birleştiren DEM Parti var, buradayız”

'BİZİM OLANI ALMAYA GELDİK'

DEM Parti Akdeniz Belediyesi Eş Başkan adayı Nuriye Aslan, “Özlemini duyduğumuz günleri ve özlemini duyduğumuz özgürlükleri hep birlikte inşa ederek hep birlikte yaşayacağız” derken bir diğer Eş Başkan adayı Hoşyar Sarıyıldız şunları söyledi:

“Bizim olanı almaya geldik. Akdeniz’de 5 yıldır süren zulmü sonlandırmaya geldik. Çok değil, 2 hafta sonra Akdeniz’de kadınların, gençlerin, emekçilerin, emeklilerin belediyesini kurmaya geldik. Akdeniz sıradan bir ilçe değil. Mersin Türkiye’nin en güzel kenti. Ama Akdeniz Mersin kalbi. Kürdün, Türkün, Arabın, Romanın, Rumun, Alevinin, Sünninin Hıristiyanın kardeşçe yaşadığı bir kent. Zenginliklerimizin minyatürü bir kent. Ama ne yazık ki bugün bu zenginlikler tekçi, gerici bir anlayışın tahakkümü altına girmiş durumda. Biz tam da bu noktada eşit, demokratik, katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla, bu gerici, tekçi anlayışın hayatında bir daha asla göremeyeceği o belediyeyi halkımızın hizmetine sunacağız.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar