Akdeniz Belediyesi meclis toplantısında 'Kuran kursu' tartışması: AKP'li başkan, CHP ve HDP'li üyeleri hedef gösterdi

Akdeniz Belediyesi meclis toplantısında 'Kuran kursu' tartışması: AKP'li başkan, CHP ve HDP'li üyeleri hedef gösterdi
Akdeniz Belediyesi'nin 300 metre arayla Kuran kursu açma isteğine CHP ve HDP'li üyeler karşı çıktı. AKP’li Belediye Başkanı Gültak, CHP ve HDP'lileri “Kuran kursuna karşı çıkıyorsunuz" iddiasıyla hedef gösterdi.

Abidin YAĞMUR


MERSİN - Mersin'in AKP'li Akdeniz Belediyesi, Kuran kursunun 300 metre ilerisindeki belediyeye ait arazinin yeni bir Kuran kursu yapılmak üzere müftülüğe tahsis edilmesini istedi. CHP’li ve HDP’li meclis üyeleri, “Kuran kursu olmayan mahallelere yapalım” dedi. AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Gültak, meclis toplantısında “Kuran kursuna karşı çıkıyorsunuz, Kuran kursu istemiyorsunuz” diyerek CHP ve HDP'li meclis üyelerini hedef gösterdi. Belediyenin basın bürosu da haberi “Muhalif meclis üyeleri Kuran kursuna karşı çıktı” başlığıyla servis etti.

AKP'li Akdeniz Belediyesi, Huzurkent ve Mithatpaşa mahallelerindeki belediyeye ait iki taşınmazın Kuran kursu yapılması için müftülüğe tahsisini içeren teklifi belediye meclisinin gündemine getirdi. Söz konusu arsalara gidip baktıklarını belirten CHP’li Meclis Üyesi Mahmut Dönmez, “Huzurkent’te Kuran kursu yapılmak istenen yerin karşısında dört katlı Kuran kursu var. Aşağı yukarı 300 metre. Buranın çok uygun olmayacağını ifade ettik. Bununla ilgili farklı bir yer aransın istedik. O nedenle komisyon olarak ek süre istedik. Yine Huzurkent’te parselin olduğu yerin biraz ilerisinde bir cami var. Caminin yan tarafında bir lojman var. Orada aşağı yukarı 600 metrekarelik bir alanımız var. Bu alanın bir bölümüne de caminin yanına da Kuran kursu yapılabilir. Oradaki lojman yıkılıp altına taziyeevi, üste Kuran kursu, en üstüne de lojman yapılabilir” dedi.

CHP VE HDP'Lİ MECLİS ÜYELERİ: KURAN KURSU İHTİYAÇ OLAN MAHALLELERE YAPILSIN

Mithatpaşa’da ise Kuran kursu yapılmak istenen arsanın belediyeye ait tek arazi olduğunu vurgulayan Dönmez, “Yarın belediyemiz bir hizmet alanı yapalım dese başka hiçbir alanımız yok. Bu alanın yolun karşısında cami yapılıyor. Orada da 700 metrekarelik alanı müftülüğe tahsis ettik, 25 yıllığına verdik. Oraya cami yapılıyor. Caminin yanına Kuran kursu yapılıyor. Yerlerin arasında 350-400 metre mesafe var. Olmayan bir yere yapılsın yapılacaksa. Örneğin Yeşilçimen Mahallesi'nde muhtarlık Kuran kursu yerleri olmadığını söyledi. O mahallede Kuran kursu yapılması için yaklaşık 200’e yakın kişi başvuru yapmış. Olmayan yerlere yapılsın. Yakın yerlere yapılması sağlıklı olmuyor. Bununla ilgili bir çalışma yapılıp bunun tekrar gündeme alınırsa biz Kuran kursuyla ilgili yerlere karşı değiliz” diye konuştu.

HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi de “Mithatpaşa’da gerçekten belediyemizin değerlendirebileceği başka bir yer yok. Orayı başka bir amaçla kullanalım. O bölgenin çevresinde 46 bin nüfus var. Kuran kursunun açılmasına yer ayrılmasına kesinlikle karşı değiliz ama o bölgenin kalması gerekiyor. Orası çok amaçlı bir hizmet alanıdır. Huzurkent’te de lojmanın olduğu yere Kuran kursu yapılabilir. Araştırmak için ek süre talebinde bulunduk” dedi.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI: ARKADAŞLAR KURAN KURSUNA 'HAYIR' DEDİ

Tartışmaların ardından AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak maddeyi oylamaya sundu. Teklif oy çokluğuyla reddedildi. CHP ve HDP'li meclis üyeleri Gültak’ın algı yaratmaya çalıştığını, Kuran kursu yapılmasına karşı olmadıklarını, ihtiyaç olan yerlere Kuran kursu yapılmasını istediklerini dile getirdi. Ancak AKP’li Başkan Gültak, “Komisyon kararını oylamak zorunda değilim, Kuran kursuna 'hayır' dedi arkadaşlar” diye konuşmaya devam etti. Belediyenin basın yayın bürosu da meclis toplantısı haberini "Muhalif meclis üyeleri Kuran kursuna karşı çıktı” başlığıyla servis etti.

Öne Çıkanlar