'AKP anketinde İstanbul ve Ankara'da Kılıçdaroğlu önde'

'AKP anketinde İstanbul ve Ankara'da Kılıçdaroğlu önde'
Gazeteci Nuray Babacan, AKP'nin yaptırdığı anketlere göre İstanbul ve Ankara'da Kılıçdaroğlu'nun kıl payı önde olduğunu belirti. Babacan, AKP'nin 'B planı'nı da yazdı.

Artı Gerçek - 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için partiler miting çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. Aynı zamanda anket üstüne anketler de yapılıyor.

Gazeteci Nuray Babacan, Gazete Pencere’deki kulis haberinde, AKP'de bir süredir cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalma olasılığının yüksek sesle dillendirilmeye başlandığına dikkat çekti. AKP’nin anketlerinde İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun kıl payı önde çıktığını aktaran Babacan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"AKP’nin B planı, topluma güven verecek isimleri ‘cumhurbaşkanının sağ kolu’ olarak duyurmak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisiyle ilgili güven sorununu ortadan kaldırmak için adım atacak. Erdoğan’ın ekonomi başta olmak üzere, dış politika ve güvenlik konularında rasyonel politikalar yürütüleceğinin güvencesi olarak ‘işte benim yeni kadrom’ şeklinde çıkış yapabileceği anlatılıyor. Örneğin Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak bir A takımı açıklayabileceği ya da önemli bakanlıklara ilişkin isimlendirme yapabileceği öne sürülüyor.

'HÂLÂ MAKAM PLANI İŞLİYOR'

Kıl payı da olsa seçimin kazanılması hesapları yapılırken, hangi kadrolara kimin getirileceği, listeye konulmayan isimlerin nerede değerlendirileceği konuşuluyor. Yani hala ‘makam ve yer kapma planı’ işliyor.

Örneklendirmek gerekirse. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Adalet Bakanlığı’nı istediği biliniyor. Partinin önde gelen isimlerinden, Numan Kurtulmuş’un TBMM Başkanı olabileceği, yeniden siyasete dönecek olan Faruk Çelik’in Grup Başkanı yapılacağı, Binali Yıldırım’ın genel merkezde tek Genel Başkan Vekili olarak görevlendirilebileceği anlatılıyor.

Bakanlık görevleri, bakan yardımcılığı makamları için biraz erken olsa da rüya görenler var. Kulislerde, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un görevini sürdüreceği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kalma olasılığının azaldığı, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olabileceğini iddia edenler var. Yani kulis iddiaları arasında yok yok."

Öne Çıkanlar