AKP ve Yeniden Refah sosyal medyadan atıştı: 'Tunç Soyer bunlardan aday olabilirsin'

AKP ve Yeniden Refah sosyal medyadan atıştı: 'Tunç Soyer bunlardan aday olabilirsin'
AKP Gençlik Kolları Başkanı, Tunç Soyer'e "Parti arayışın devam ediyorsa bunlardan aday olabilirsin" diyerek, Yeniden Refah'ı hedef aldı. Yeniden Refah Gençlik Kolları Başkanı "Eyüp bak.. Bunların Genel Merkezi" diyerek, Erdoğanlı açılışı işaret etti.

Artı Gerçek - Yeniden Rafah Partisi'nin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere Ankara, İstanbul ve İzmir’de kendi adayları ile katılacağını açıklamasının üzerine AKP ve YRP Gençlik Kolları Başkanları sosyal medya hesabı üzerinden atıştı.

AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fatih Erbakan'ın yerel seçimlerde kendi adaylarıyla katılacakları ve Cumhur İttifakı içerisinde yer alamayacaklarına dair açıklamasının bulunduğu bir görseli paylaştı. İnan paylaşımında mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i etikketleyerek "Parti arayışın devam ediyorsa bunlardan aday olabilirsin" notunu paylaştı.

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, İnan'ın paylaşımını alıntılayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Yeniden Refah PArtisinin Genel MErkezinin açılışından bir fotoğraf paylaştı. Güner ise paylaşımında, "Eyüp bak.. Bunların Genel Merkezi" notunu kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi ile AKP arasında sürdürülen yerel seçimde ittifak görüşmelerinden sonuç çıkmamış. Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarını açıkamıştı. Erbakan, "Milletimiz ve teşkilatımız ittifak yapmamızı istemiyor" demişti.

Erbakan, şu açıklamayı yapmıştı:

"Bu seçimlerde ittifak yapılması halinde 'İstanbul'un CHP'den alınabilir mi' diye düşündük. Toptan retçi bir anlayışın içine girmedik. Müzakere sürecinde karşımızda 5 sebep çıktı.

Birinci sebep bu seçimin 14 Mayıs'tan farklı olduğunu gördük. Seçmenimiz ittifak yapmamızı istemiyor. 14 Mayıs'ta milletimiz YRP'nin ittifakın içinde yer almasını istiyordu. Bizim önceliğimiz aziz milletimizin beklentisidir. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nda yer almıştık.

İkinci sebep, teşkilatlarımız bu ittifakın içinde yer almamızı istemiyor. Bu seçimde teşkilatların yüzde 95'i ittifak istemiyor.

'BEKA SORUNU OLARAK BAKMIYORUZ'

Parti olarak bu seçimlere biz 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçiminde olduğu gibi bir beka seçimi olarak bakmıyoruz. Beka meselesi olarak görmediğimiz bir seçimde kendi adaylarımızla seçime girmeyi ve gücümüzü göstermeyi istiyoruz. AK Parti heyetinin partimize bizlere adil ve dengeli bir teklifle gelmediğini görmüş bulunmaktayız. Bu sebepler nedeniyle 31 Mart seçimlerinde herhangi ittifak yapmamak; Ankara, İstanbul ve İzmir’de kendi adaylarımızı gösterme yönünde karar almış bulunuyoruz. Adaylarımızı 10 Şubat'ta Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapacağımız aday tanıtım programımızda inşallah ilan edeceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar