AKP'de Urfa krizi büyüyor: Kasım Gülpınar'ın ardından Nihat Çiftçi de YRP'den aday oldu

AKP'de Urfa krizi büyüyor: Kasım Gülpınar'ın ardından Nihat Çiftçi de YRP'den aday oldu
Kasım Gülpınar'ın AKP'den istifa ederek Yeniden Refah adayı olmasının ardından, Nihat Çiftçi de AKP'den istifa ederek Yeniden Refah'tan aday oldu. Urfa'da AKP'den kopan başka isimlerin de Yeniden Refah Partisi'ne geçeceği kulislerde konuşuluyor.

Ali GÜZEL


URFA - Yerel seçimlere 59 gün kala adaylık yarışı hızlanıyor. Eski Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Kasım Gülpınar'ın AKP'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından AKP'den yeni bir ayrılık kararı daha yaşandı.

AKP'den aday gösterilmeyen eski Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) geçti. Çiftçi, Yeniden Refah Partisi'nin Karaköprü Belediye Başkan adayı oldu.

Çiftçi'nin adaylığını Yeniden Refah Partisi Urfa İl Başkanlığı sosyal medya hesaplarından duyurdu.

AKP'DEN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPMIŞTI

Nihat Çiftçi, 31 Mart yerel seçimleri için AKP'ye Urfa Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapan 10 isim arasındaydı. Çiftçi'nin aday gösterilmemesi halinde Yeniden Refah Partisi'ne geçeceği bir süredir kulislerde konuşuluyordu.

GÜLPINAR DA YRP'YE GEÇMİŞTİ

AKP MKYK üyesi, Genel Başkan Danışmanı ve eski Urfa Milletvekili Kasım Gülpınar da AKP'nin mevcut başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün yeniden Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesinin ardından istifa etmişti.

23 Ocak'ta Yeniden Refah Partisi'ne katılan Gülpınar, eski partisine karşı Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.

YENİ İSTİFALAR YOLDA

Urfa'da AKP'den kopan başka isimlerin de Yeniden Refah Partisi'ne geçeceği kulislerde konuşuluyor. Bu durumun AKP'nin Urfa'da oy kaybetmesine neden olabileceği belirtiliyor.

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SONUCA BAĞLANMADI

AKP ile Yeniden Refah arasında gerilim, son günlerde artarak devam etti. Özellikle bazı Yeniden Refah yöneticileri, AKP ile ilgili sert mesajlar paylaştı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, "Biz AK Parti'nin adayı için çalışan bir parti değiliz" dedi.

Yeniden Refah Parti yöneticilerinden açıklamalar gelirken, partinin Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, 16 Ocak'ta AKP ile ittifak görüşmelerinin kesildiğini açıklamıştı.

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Altınöz, AKP ile bir görüşme gerçekleştirildiğini belirterek "İttifakla alakalı hevesimiz yok. İttifakın bize getirdiği bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.

Altınöz ayrıca AKP'nin kendilerine "İstanbul, Ankara ve İzmir’de meclis üyelikleri. Biz de 'Meclis üyeliğiyle gelmeyin, kabul etmeyiz. Partimizin gücüne uygun teklif getirin ki görüşelim' dedik. Sonra görüşme trafiği kesildi" demişti.

Mehmet Altınöz, "AK Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını desteklediğimiz takdirde oyumuzun yüzde 30-35’i gidiyor. Ben destek veriyorum. Ee? Karşılığını almak isterim" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar