AKP'den Altılı Masa'ya: Erdoğan'ın yeniden adaylığının önünde hiçbir engel yoktur

AKP'den Altılı Masa'ya: Erdoğan'ın yeniden adaylığının önünde hiçbir engel yoktur
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasının Anayasa ihlali olduğunu vurgulayan Altılı Masa açıklamasına karşı çıktı. Çelik, Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı önünde hiçbir engel yoktur" dedi.

Artı Gerçek - Altılı Masa'nın dünkü toplantısı sonrasında Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez cumhurbaşkanlığına aday olmasının hukuki olmadığını vurgulayan açıklamasına AKP'den bir yanıt daha geldi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın "Erdoğan'ın Başkanlık sisteminde 2'nci dönem için aday olduğunu, adaylık önünde hiçbir engel olmadığını defalarca anlattık" demesinin ardından, AKP Sözcüsü Ömer Çelik de "Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı önünde hiçbir engel yoktur" dedi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bu esasında bir tartışma konusu bile değildir. Bunun tartışma konusu yapıldığı zemin hukuk değil, geçmişte gördüğümüz gibi hukuksuz yollarla siyasete yön verme arayışlarıdır" ifadelerini kullandı.

Çelik'in paylaşımlarının devamı şöyle:

MUHALEFETE 'HUKUKU SİYASALLAŞTIRMA' SUÇLAMASI

"6’lı masadan demokrasimiz adına hiçbir şey beklenmeyeceği tamamen belli olmuştur. Dün yaptıkları toplantıda, “TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir” demişler.

Böylece 6’lı masanın gizli ortağının Sabih Kanadoğlu zihniyeti olduğu ortaya çıkmıştır. Aylarca toplantı yapıp ulaştıkları sonuç, en ilkel vesayet arayışı olmuştur.

Bunca toplantıdan sonra 6’lı masa, hukuku siyasallaştırarak siyasete yön vermeye çalışan vesayet durağına park etmiştir. Geçmişin demokrasiyi boğmaya çalışan tüm metodlarını bugün yeniden sahaya sürüyorlar. Sadece milletin yön vereceği demokratik süreçleri gaspetmeye çalışıyorlar

Bu metodları çok iyi tanıyoruz. Milletimiz bu hukuksuz yaklaşımların adını çok iyi koyuyor. Tüm vesayet teşebbüsleri cevabını sandıkta alacaktır. Milletimizin sahip olduğu demokrasi sandığına kimse ipotek koyamayacak.

'ERDOĞAN'DAN KORKUYORLAR' TEZİ

Demokrasi tarihimizin çok yakından tanıdığı bir tablo yeniden yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızla serbest bir demokratik seçimde yarışmaktan korkanlar yine Cumhurbaşkanımızın önüne hukuksuz ve siyaset dışı engeller sürmeye çalışıyorlar.

Bunlar bir kere daha milletimizden net bir demokrasi dersi alacaklar.
Bu sayede neden Cumhurbaşkanımızın karşısına aday çıkartamadıkları da belli oldu. Dünkü beyanlarıyla Cumhurbaşkanımızla demokrasi meydanında yarışmaktan korktuklarını ikrar ettiler.

Cumhurbaşkanımız bu seçimlerde yeniden adaydır. Cumhur İttifakı, adayının Cumhurbaşkanımız olduğunu aylar önceden açıklamıştır. Milletimizin tüm meydanlarda verdiği mesaj açıktır. “Söz ve karar milletindir” diyen siyasetimiz yoluna devam etmektedir."

ALTILI MASA AÇIKLAMASINDA ERDOĞAN İÇİN NE DENİYORDU?

Altılı Masa'nın dünkü toplantısının ardından yapılan ortak açıklamada, Erdoğan'ın üçüncü kez aday olmasının Anayasa ihlali olduğu vurgusu yapılmış, "Anayasa'yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanılsa da, altı partinin seçime hazır olduğu belirtilmişti.

Açıklamanın ilgili bölümünde şöyle denilmişti:

"Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa'ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa'yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Bununla beraber, Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimizin bu hukuksuz düzene “Yeter” cevabı vereceğinden emin olan bizler, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapmayı planladığı seçime halkımızdan aldığımız destekle, kendimize olan inancımızla ve ülke sevdamızla hazır olduğumuzu belirtmek isteriz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar