AKP'den Van açıklaması: 'Gereken şartlar yerine gelmedi'

AKP'den Van açıklaması: 'Gereken şartlar yerine gelmedi'
Seçim sonrası AKP bugün ilk MYK toplantısını yaptı. AKP Sözcüsü Çelik, DEM Partili Abdullah Zeydan'ın 28 puan farkla kazandığı Van'da mazbatanın kendilerine verilmesini şu sözlerle savundu: "Gereken şartların yerine gelmemesi nedeniyle alınmış bir karar."

Artı Gerçek - AKP girdiği 18 seçimde ilk kez ikinci parti konumuna düştü. 31 Mart'taki yerel seçimde 14'ü büyükşehir 35 belediye kazanan CHP, Türkiye genelinde en çok oyu alan parti oldu.

AKP bugün yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek için Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) topladı. Parti genel merkezinde gerçekleşen toplantıya Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık etti.

Toplantıda 31 Mart yerel seçim sonuçları ele alındı.

ÇELİK: MYK'NİN TEK GÜNDEMİ SEÇİM

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

MYK toplantısının tek gündeminin seçim olduğunu söyleyen Ömer Çelik, "31 Mart seçimlerinin partimize dönük olarak mesajlarını en net, en derinlemesine şekilde ele alacağımızı ifade ediyoruz. 31 Mart seçimleri önümüzdeki dönemde izleyeceğimiz siyasetler açısından dönüm noktası olacak. Milletimizin bu tabloyla birlikte ortaya koyduğu, gerileme ifade eden sonuçları ciddi bir şekilde ele alacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

'DAHA GÜÇLÜ BİR SİYASET OLUŞTURACAĞIZ'

İç ve dış politikada daha güçlü bir siyaset oluşturacaklarını vurgulayan Çelik, önümüzdeki dönemde yeni anayasaya ilişkin çalışmalar yapılacağını da söyledi.

Çelik "Farklı toplumsal kesimlerin durumlarının iyileştirilmesine dönük olarak uyguladığımız ekonomik programın sonuçlarını aldıkça adımlar atmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

VAN’DA BAŞKANLIĞIN AK PARTİ’YE GEÇMESİ

Ömer Çelik’e Van’daki seçimde mazbatanın seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AKP adayına verilmesi kararı da soruldu.

Çelik şu yanıtı verdi: "Gereken şartların yerine gelmemesi sebebiyle İl Seçim Kurulu böyle bir karar almış. Bu siyasi alanın müdahale edebileceği bir alan değil. Burada İl Seçim Kurulu daha sonra da Yüksek Seçim Kurulu yetkili. İtiraz edeceklerse, itiraz mekanizmaları bellidir."

'ERKEN SEÇİM ÇAĞRILARININ MANTIĞI YOK'

Erken seçim sorusunu da yanıtlayan Çelik, “Erken seçim çağrılarının mantığı yok. Genel seçim gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve Cumhurbaşkanımız 5 yıllık yetki sahibidir. Bütün bu dönem içerisinde Cumhurbaşkanlığı makamı, milletin verdiği yetkiyle görevini yerine getirecektir.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar