AKP'li Tuğrul Türkeş'ten Sinan Ateş cinayetinde 'MHP' savunması: Babamın partisi ile özdeşleştirilemez

AKP'li Tuğrul Türkeş'ten Sinan Ateş cinayetinde 'MHP' savunması: Babamın partisi ile özdeşleştirilemez
Sinan Ateş cinayetine ilişkin bir buçuk yıldır sessizliğini koruyan ve MHP'den AKP'ye geçen vekil Tuğrul Türkeş, MHP’ye destek çıktı: "MHP (Babamın Partisi) böyle bir suçla ve onu işleyen bireysel suçlularla özdeşleştirilemez."

Artı Gerçek - MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, Sinan Ateş cinayetine ilişkin bir paylaşım yaparak MHP'yi "MHP (Babamın Partisi) böyle bir suçla ve onu işleyen bireysel suçlularla özdeşleştirilemez" sözleriyle savundu.

Yaklaşık 1 buçuk sene önce Ankara'da sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucunda ölmüştü.

Cinayet soruşturmasının MHP’ye uzanmasına, MHP içerisindeki partinin önemli isimlerinin adı geçse de iddianamede bu kısım yer almamıştı. MHP'liler de Sinan Ateş cinayetinin partilerine yönelik ilişkinisi ortaya çıkaran siyasi ve gazetecileri hedef almaya devam ediyor.

TUĞRUL TÜRKEŞ 'SESSİZLİĞİNİ' BOZDU

Son olarak MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Sinan Ateş cinayetine ilişkin AKP’li isimlerin herhangi bir tartışmaya girmemesine dair 'sessizliği' bozdu ve eski partisi MHP'yi savundu.. Türkeş, “MHP (Babamın Partisi) böyle bir suçla ve onu işleyen bireysel suçlularla özdeşleştirilemez” dedi.

Sinan Ateş cinayetini “Ağır cezalık adi suç ve ideolohik tarafı bulunmamaktadır” sözleriyle değerlendiren Türkeş, bir buçuk yıldır konuşmamaya ve hiçbir yorum yapmamaya özen gösterdiğini söyledi.

'CUMHUR İTTİFAKI BU KİRLİ SUÇ ORGANİZASYONLARINDAN VARESTİR'

Geçmişte MHP'de Milletvekilliği yapan sonrasında AKP'ye geçen AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.

Türkeş, MHP’ye destek çıkarak şu ifadeleri kullandı:

"Türk milliyetçiliği bu meselenin bir tarafı ve/veya paydaşı değildir" diyen Türkeş, "Milliyetçi Hareket Partisi (Babamın Partisi) böyle bir suçla ve onu işleyen bireysel suçlularla özdeşleştirilemez. Kantara çıkartılmak istenen Türk Milliyetçiliği ve MHP kurumsal kimliği değil; ağır işleyen hukuk sistemimiz ve ona köstek olanlar olmalıdır.

Keza Cumhur İttifakı ve onun değerli yöneticileri de bu kirli suç organizasyonlarından varestir. Bu kargaşadan muhalefete de ekmek çıkmaz. Bırakın adi suçlular hak ettikleri şekilde yargılansınlar.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar