AKP'li Ali İhsan Yavuz'dan Yeniden Refah açıklaması: Hiç anlaşamasak bile belli noktalarda anlaştık

AKP'li Ali İhsan Yavuz'dan Yeniden Refah açıklaması: Hiç anlaşamasak bile belli noktalarda anlaştık
AKP, seçim için anlaştığı HÜDA PAR'ın adaylarına kendi listesinde yer verecek. AKP'li Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah hakkında ise "Bundan sonra hiç anlaşamasak bile belli noktalarda anlaştık" dedi.

Artı Gerçek - Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah ve HÜDA PAR ile 14 Mayıs'taki seçimler için anlaşmasıyla ilgili tartışma sürerken, AKP'den kontenjan açıklaması geldi. AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Pusulanın içinde herkesin yeri ayrı olacak, herkes kendi amblemiyle girecek. Herkesin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olacak" dedi.

2019'da Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul yerel seçimlerinin erteletildiği seçimlerde 'hile' iddiasını ortaya atarken "Hiçbir şey olmasa bile bir şey oldu” demesiyle hatırlanan Yavuz'un Yeniden Refah'la ilgili sözleri de dikkat çekti. Yavuz, "Bundan sonra hiç anlaşamasak bile belli noktalarda anlaştık, bundan sonra üstüne koyamasak bile bir noktadayız açıkçası" dedi.

CNN Türk'te soruları yanıtlayan Yavuz, Erdoğan'ın, Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret edeceğini de belirterek, anlaşmayı "Yeniden Refah Partisi biz logomuzla seçime girmek istiyoruz dedi. Biz de "bu iş böyle olmasa daha iyi olmaz mı" dedik. Hayır dediler. Biz de "hay hay" dedik" diye anlattı. Yavuz şöyle devam etti:

'BELKİ BİR PARÇA DAHA HİBRİT MODELE GİDERİZ'

"Orada görüşme aşamasında Yeniden Refah Partisindeki arkadaşlarımız biraz hibrit bir model olabilir mi diye. Bundan sonra da meseleyi konuşabiliriz. Belki bir parça daha hibrit modele gidilebilir, gidilmez. Muhtemel bunları konuşacağız. İşin ana temel noktalarında anlaştık ve ittifak kuruldu. Ama biz ana noktalarda, temel noktalarda anlaştık ve ittifak kuruldu. Bundan sonra hiç anlaşamasak bile belli noktalarda anlaştık ya bundan sonra üstüne koyamasak bile bir noktadayız açıkçası. Ama bundan sonra biraz daha üstüne koyabilirsek Yeniden Refah Partisi'nin işine gelecek. Hem bizim işimize gelecek."

HÜDA PAR'A KAÇ VEKİL VERİLECEK?

HÜDA PAR'a kaç milletvekili verildiğine ilişkin de açıklama yapan Yavuz "Biz HÜDA PAR'la çok rahat oturduk ve kalktık. Ne yapacağımıza çok hızla karar verdik. Bizim listemizden yer vereceğiz. Karşılıklı uzlaşı içinde, bazı illerde net kazanabilecekleri yerlerden olmak üzere bir listede hızlıca anlaştık. Bugün de görüşeceğiz. Uygun bir sayıda olacak. 8-9 değildir. Türkiye'nin her tarafı için geçerli" dedi.

ANAP VE DSP İTTİFAKA KATILIR MI?

ANAP ve DSP'nin ittifaka katılma olasılığı hakkında Yavuz "Bana herhangi bir direktifte bulunulmadı. Biz partileri birleştirmiyoruz. Her parti kendi hükmü şahsiyetiyle orada duruyor. En fazla eleştirilen konu "Hizbullah'ın devamıdır" "Asla alakamız yoktur" diye ifade ediyorlar. Biz ilkeler doğrultusunda bir araya geldik. Böyleyken mesele 'Cumhurbaşkanımıza desteği nasıl artırırız'dan bakıyoruz. Geçmiş dönemde de HÜDA PAR destek vermişti, listelerden yer vermemiştik. Bu dönem listelerden yer veriyoruz" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar