AKP'nin İstanbul adayı kesinleşti iddiası

AKP'nin İstanbul adayı kesinleşti iddiası
Erdoğan-Bahçeli zirvesinde yerel seçimin de ele alındığı öğrenildi. İddialara göre, İstanbul için Murat Kurum'un adı kesinleşti. Ankara içinse eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk isminin ön plana çıktığı belirtiyor.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün programlarında olmamasına rağmen Beştepe'de biraraya gelirken, görüşmeye ilişkin bilgiler kulislere düşmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 şartının kaldırılması çağrısının, dünkü görüşme sonrası dondurulduğu öğrenildi. İki liderin yerel seçim sonrasına kadar konuyu gündeme getirmeyeceği belirtiliyor.

Öte yandan görüşmede, yerel seçimin de ele alındığı kulislere yansıdı. Gazete Pencere'den Tolga Balcı'nın haberine göre, Erdoğan ve Bahçeli görüşmede, CHP yönetiminde olan Ankara ve İstanbul üzerinde durdu. Habere göre, İstanbul’da AKP milletvekili ve eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ismi kesinleşmiş durumda. Kurum'un bugün sosyal medya hesabından 'Yeniden İstanbul' paylaşımı yapması da dikkat çekmişti.

Haberde, Ankara içinse eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk isminin öne çıktığı belirtildi.

Öne Çıkanlar