AKP'nin kongre tarihi belli oldu

AKP'nin kongre tarihi belli oldu
AKP kongresi eylül ayında yapılacak. 16 ya da 30 Eylül'de Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda (MKYK) karar alacaklarını belirten AKP Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, "Yerel seçimlere doğru hazırlanıp doğru isimleri aday göstereceğiz" dedi.

Artı Gerçek - AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partisinin kongre tarihini duyurdu. Önce büyük kongrenin sonrasında ise il ve ilçe kongrelerinin yapılacağını söyleyen Kandemir, eylül ayını işaret etti. 16 ya da 30 Eylül'de Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda (MKYK) karar alacaklarını belirten Kandemir, "Cumhurbaşkanı'mızın uygun gördüğü tarihte kongreyi yapacağız" dedi.

AKP'li Kandemir, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya açıklamalarda bulundu. AKP'nin kongre tarihine ilişkin konuşan Kandemir, "Biz siyasi partiler 2 sene bittiğinde kongre yapabilir hale geliyorlar. Biz de 2 senemizi tamamladık. 3. senemizi de geçmek istemiyoruz. Biz de kongre takvimi yaklaşık 13 ay sürüyor. Bunların tabii yasak süreleri var. Bu bizim gibi titiz çalışan partilerde, istişareyi doğru yaparak toplumdaki doğru isimleri tercih ederek süreci gerçekleştiriyoruz" dedi.

AKP KONGRESİ EYLÜLDE YAPILACAK

Kandemir, il ve ilçe kongrelerinin 'yerel seçimlere az süre kaldığı' için daha sonra yapılacağını belirterek, "Eylül ayı içerisinde önce bir kongremizi yapacağız" ifadesini kullandı.

Kandemir, kongre sürecine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız geniş bir istişare ekibi kuruyor. Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Seçimler tamamlandı, bakanlar şekillendi. Çok güçlü bir Meclis grubu, çok güçlü bir üst düzey demokrasi. Şimdi siyasette yeni bir yenilenme ve sonrasında yerel seçimlere doğru hazırlanıp doğru isimleri aday göstereceğiz.

16 ya da 30 Eylül'de MKYK'da karar almak suretiyle Cumhurbaşkanı'mızın uygun gördüğü tarihte kongreyi yapacağız.

Kendi yol haritamızı çizdik. Hiç boşluk vermeyen bir hareket. Hem çalışmaya hem de bu anlamda kadrolarla ilgili tasarrufta bulunulacaksa biz aynen devam ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar