Akşener: Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün adaylığını bana söylemişti

Akşener: Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün adaylığını bana söylemişti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "15 milletvekili için görüşmeye gittiğimde Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'ün adaylığını bana söyledi" açıklamasında bulundu. Akşener ayrıca, "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. İttifak sistemini reddediyoruz" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trakya Bölgesi İstişare Toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Kutuplaşma siyasetinin önüne geçemedik" diyen Akşener, şunları söyledi:

"Bu kutuplaştırma siyasetinin önüne geçemedik. Çünkü 2017'de referanduma sunulan partili cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'yi ittifaklara mecbur bıraktı ve iki kutuplu bir dünya haline getirdi.

2018 seçimleri öncesinde muhalefet bloğunda ittifak kurulma sürecini hatırlatan Akşener, 2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin öncesinde Kılıçdaroğlu'nun kendisine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığını önerdiğini iddia etti:

"15 milletvekili için görüşmeye gittiğimde Kılıçdaroğlu Abdullah Gül'ün adaylığını bana söyledi."

"Abdullah Gül beyefendinin aday edilmemesinden sorumlu tutulan ben oldum. Laik hassasiyeti yüksek partililerin 'Bu hatun kişi Abdullah Gül'ü engelledi, Erdoğan'ı seçtirdi' dediğini gördüm."

İKİ BELEDİYE BAŞKANININ ADAYLIĞI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığıyla ilgili seçim öncesi sürece değinen Akşener, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

İki belediye başkanı aradılar, geldiler evime. Birer kere daha sordum, 'Ne olur aday olabilir misiniz?' diye. Olamayacaklarını söylediler. Zorlamak da mümkün değil. 'Kılıçdaroğlu'na kazandırmak için ne yapılmalı?' üzerine gitti konuşma. 3 tane teklif geldi. Başka birisi olsa teklifin birine atlar ama amaç Türkiye...

'MEĞER KİMSENİN HABERİ YOKMUŞ'

Teklif onlardan; ikisinin icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma teklifini kabul ettim. Sonra biz Sayın Kılıçdaroğlu ilr bir otelde buluştuk, üzerinden geçtik. Gittim 10 bin kişi dışarıda... Önce baktık Sayın Karamollaoğlu'nun haberi yok. Sonra baktık Sayın Babacan'ın haberi yok. Meğer bu iki arkadaşımızın başkan yardımcısı olmasından hiç kimsenin haberi yokmuş... Ve ben o masada kalakaldım...Sonuç itibariyle karar verildi, çıkıldı."

'İTTİFAK SİSTEMİNİ REDDEDİYORUZ'

İYİ Parti lideri ayrıca, bundan böyle ittifaka girmeyecekleri mesajını da verdi:

"Bu ülkede aç uyuyan gençler varsa, çiftçi bugün ürününü tarlada bırakıyorsa, batsın bu dünya. Çocukların yanına anneler bir şey koyamıyorsa hakikaten batsın bu dünya. Dolayısıyla bunu değiştirecek olan biziz. Onun için GİK'imizin de aldığı karar ki ben de aynı fikirdeyim, biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Dolayısıyla ittifak sistemini reddediyoruz ve ittifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil, 2028'de de rahmetli Elçibey'in söylediği gibi 'özü başımıza' gireceğiz. Bu, bugün var olan ortak seçilmiş cumhurbaşkanlarımızı kötüleyeceğiz anlamına gelmiyor."

15 VEKİL OLAYI NEDİR?

2018 yılında, İYİ Parti'nin grup kurup seçimlere katılabilmesi ve hazine yardımı alabilmesi için 15 CHP'li milletvekili İYİ Parti'ye geçmişti.

ABDULLAH GÜL İDDİASI NASIL ÇIKMIŞTI?

Hürriyet'in AKP'ye yakınlığıyla bilinen yazarı Abdulkadir Selvi, 24 Eylül 2019 tarihli yazısında 2023’te yapılacak seçimlerde Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adayı olması yönünde kendilerine söz verildiğini söylediklerini yazmıştı. Kılıçdaroğlu ise ""Bu iddialar elbette doğru değil" demişti.

Selvi yazısında "'Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı için Sayın Abdullah Gül’e söz verdiğiniz söyleniyor' dedim. Kılıçdaroğlu hiç duraksamadan konuştu. Bu iddialar elbette doğru değil. Ki böyle bir şey mümkün de değil” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar