Akşener, 'mertçe cinayet' sözlerine tepki veren DEM Parti'yi hedef aldı: 'Siz namertsiniz'

İYİ Parti lideri, geçmişte 'mertçe siyasi cinayet işlendiği' sözlerine tepki gösteren DEM Parti Eş Genel Başkanlarını hedef aldı. Akşener, DEM Parti için "Kürtleri maraba gören, bu namertler" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sinan Ateş suikastıyla ilgili konuşurken sarf ettiği "Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için hiçbirimiz korkmadık" sözlerine gelen tepkilere bugün Samsun’da, partinin Teşkilat Buluşması programında yanıt verdi.

Basına açıklama yaparken sözlerini Hrant Dink'in katledilmesi ve tetikçi Ogün Samast'ın serbest kalması üzerinden izah etmeye çalışan Akşener, adayları için oy istediği buluşmada ise DEM Parti'yi hedef aldı.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan'ın "Cinayet ve katliam failleri, köy boşaltanlar suçlarını birer birer itiraf ediyor"; Tülay Hatimoğulları'nın "Mertlik buysa mertliğiniz batsın", DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan'ın "Namertçe" diyerek Akşener'e tepkilerini dile getirmesinin ardından Akşener'in açıklaması şöyle oldu:

'SES DEMLİ KAFALARDAN GELDİ'

"Şimdi ne oldu? Ses nereden geldi? Ses, ‘demli kafalardan’ geldi. Benim için şereftir. Beni suçlayan, bizleri suçlayanların, her türlü namertliği yapan, namertler şebekesi olan PKK’nın yaptığı namertlikleri suçlamadığını biliyoruz. Siz namertsiniz.

Romantik romantik konuşanlar. Naz bebeği öldürttünüz, Fırat Çakıroğlu’nu şehit ettiniz., Yasin Börü’yü şehit ettiniz, Eren Bülbül’ü, Fethi Sekin’i, Aybüke öğretmeni şehit ettiniz. Ve pişmanlık duymadınız. O emri veren bebek katilini Meclis kürsüsünde övdünüz, size ne oradan, ne buradan ‘ne yapıyorsun ulan’ diyen olmadı; ama ben diyeceğim, siz diyorsunuz, denilecek… Bu ülkede bebek katillerinin, katilinin ve onun namert şebekesinin övüldüğü bir TBMM, bir Gazi Meclis olmaz. Bunun anlamı ne biliyor musunuz? Aynı 1919’daki İngiliz himayesi, Amerikan mandacılığı…

'KÜRTLERİ MARABA GÖREN BU NAMERTLER'

Şimdi hür, bağımsız giriyor ya İYİ Parti; bu iğrenç dilin karşısında, demokrasi diyerek kulağını, gözünü, kalbini karartıyor bazıları, bundan yüz alıyor ya bu namertler… Bunun sebebi, bütün Kürtlerin temsilcisi PKK imiş, onun uzantısı DEM’miş gibi bir algının yaratılmasıdır. Kürtleri maraba gören, bu namertlerin karşısında seçim kazanmak için iki büklüm durmaktır; işte manda budur, himaye budur. Biz bunu reddediyoruz.

'SONU NE OLURSA OLSUN, DEVAM EDECEĞİZ'

İki taraf da belediyeleri alabilmek için kıvrana, kıvrana bu namertlerle el sıkışmaya çalışıyor. Birisi bebek katilinin mektubunu okutuyor. Öbürü demokrasi diyor. Biz de ayna tutuyoruz, görüyoruz. Bu aynada gördüklerimizin tamamı sahtekarlıktır. Biz bu yolda sonu ne olursa olsun, devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar