Altaylı: Yoksa bunlar sadece CHP için ayıp ya da suç

Altaylı: Yoksa bunlar sadece CHP için ayıp ya da suç
‘Aynı tepkiyi AK Parti tarafından birisi yapınca da gösterdiniz mi? Çünkü yıllardır böyle şeyler çok normal karşıladığınızı biliyoruz.’

Bazı CHP'li belediye başkanlarının akrabalarını belediye kadrolarına atamalarına ilişkin gündem sıcaklığını koruyor.

Konu günlerdir hükümete yakın medyada birinci başlık olarak işlenirken olayı köşesine taşıyan Habertürk gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı, söz konusu atamaları ve sonrasında gelişen tepkileri, hem CHP hem de isim vermeden Erdoğan ailesinin yandaş şirketler ve medyayla ilişkilerine vurarak eleştirdi.

"CHP’li Torbalı Belediye Başkanı, 24 yaşındaki oğlunu bir belediye iştirakinde genel müdür yardımcısı yapınca kıyamet koptu. Kopmalı mıydı? Kopmalıydı. Bir yandan siyasi etik falan diyeceksiniz, iktidardaki aile ilişkilerini eleştireceksiniz sonra da partinizin ilçe belediye başkanı, 24 yaşındaki oğlunu belediye iştirakine genel müdür yardımcısı yapacak. Kabul edilebilir gibi değil. Ya istifası istenmeli ya partiden atılmalı" diye yazan Altaylı, "Bunu söyledikten sonra gelelim hükümet destekçisi medyaya" diye ekleyerek iktidara ve yandaş medyaya yönelik şu eleştirileri yazdı:

"İsmail Uygur’un oğlunu genel müdür yardımcısı yapmasına haklı bir tepki gösterdiniz. Sıkıntı yok. Ancakkkkk! Aynı tepkiyi AK Parti tarafından birisi yapınca da gösterdiniz mi, gösterebiliyor musunuz, gösterebilecek misiniz? Yanıtınız muhtemelen "Hayır gösteremiyoruz" olacaktır değil mi! Hadi onu geçtik, mesela Torbalı Belediye Başkanı oğlunu genel müdür yardımcısı olarak atamak yerine, oğluna ve arkadaşlarına şirketler kurdurup belediye işlerine bu şirketlere taşeron olarak verseydi onu normal karşılayacak mıydınız! Çünkü yıllardır böyle şeyler çok normal karşıladığınızı biliyoruz.

Yoksa bunlar sadece CHP için ayıp ya da suç!"

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar