Amasya İYİ Parti'de 300'den fazla istifa: 'Akşener il ve ilçe başkanlarını maraba gibi görüyor'

Amasya İYİ Parti'de 300'den fazla istifa: 'Akşener il ve ilçe başkanlarını maraba gibi görüyor'
İYİ Parti Genel Merkezi'nin Amasya İl Başkanı Çapkınoğlu'nun istifasını istemesinin ardından 300'den fazla üye istifa etti. Merzifon İlçe Başkanı Saffet Keleş, "Akşener il ve ilçe başkanlarını, partimizin yönetim kurullarını maraba gibi görüyor" dedi.

Mehmet MENEKŞE


AMASYA - İYİ Parti Amasya İl Başkanı Birol Çapkınoğlu, Merkez İlçe Başkanı Hakan Eser, Suluova İlçe Başkanı Salim Taşova, Merzifon İlçe Başkanı Saffet Keleş, Gümüşhacıköy İlçe Başkanı Erhan Turgut, Hamamözü İlçe Başkanı Metin Güler, yönetim kurulları ve parti üyeleri istifa etti.

İSTİFALAR 300'Ü AŞTI

İstifa sayısının 300'ü aştığı belirtilirken İYİ Parti Genel Merkezi'nin Amasya İl Başkanı Birol Çapkınoğlu'nu başarısız bularak istifasını istemesinin ardından beş ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin toplu halde istifa etme kararı aldığı ortaya çıktı. Genel Merkezin 14 Mayıs seçimlerinde Amasya Milletvekili adayı olan İbrahim Mermer'i İl Başkanı olarak atamaya hazırlandığı belirtildi.

'İLÇE YÖNETİMLERİ TEPKİ İÇİN İSTİFA ETTİ'

Artı Gerçek'e konuşan İYİ Parti Amasya İl Başkanı Birol Çapkınoğlu, "Seçim süreci sonunda bir yıldır yürütmüş olduğum il başkanlığı görevimden genel merkez ile yaptığım görüşmeler sonunda istifa etmem zorunlu olmuştur. Genel merkezin Amasya ile ilgili bir tasarrufu söz konusu oldu ve bu sebepten dolayı istifa etmeyi uygun gördüm. Genel Merkez'in İbrahim Mermer'i Amasya İl Başkanı olarak atayacağını duydum, bunun üzerine istifa etme gereğini duydum. Diğer yönetici arkadaşlar ben istifa ettiğim için değil, il başkanlığı için atanan kişiye tepki olarak istifa ediyorlar. Ben aslında arkadaşlara istifa etmemelerini söyledim ancak arkadaşlar istifa kararı aldılar" dedi.

'GENEL MERKEZ BİZLERİ BAŞARISIZ GÖRMÜŞ'

Artı Gerçek'e konuşan Amasya Merkez İlçe Başkanı Hakan Eser de "Geçtiğimiz dönemdeki seçim sonucuna göre genel merkez bizleri başarısız olarak görmüş. Bundan dolayı da Amasya İl Başkanının istifası istenmiş. İl Başkanımız istifa edince bizler de sorumluluk alarak burada hep beraber hareket ettik. Sorumluysak hepimiz sorumluyuz, başarısız isek hepimiz başarısızız demektir. Biz bu başarısızlığı kabul etmiyoruz tabii ki. Verdiğimiz raporda bizim dışımızdaki gelişmelerden söz etmiştik ama raporumuz dikkate alınmadı. Gelinen noktada biz de toplu olarak istifa kararı aldık ve aldığımız bu kararın da arkasındayız" diye konuştu.

'AKŞENER İL VE İLÇE BAŞKANLARINI MARABA GİBİ GÖRÜYOR'

Artı Gerçek'e konuşan İYİ Parti Merzifon İlçe Başkanı Saffet Keleş ise "Genel Başkanımız Meral Akşener il ve ilçe başkanlarını, partimizin yönetim kurullarını maraba gibi görüyor. Genel Merkez sadece İl Başkanımız Birol Çapkınoğlu’nun istifasını istedi, biz ilçe başkanlarının istifasını istemedi. Ben Genel Merkezdeki yetkililerle görüştüm ve bu istifa taleplerinin ve İbrahim Mermer’i il başkanı yapma kararlarının yanlış olduğunu anlattım ama kendilerini ikna edemedim. Geçtiğimiz seçimde Amasya milletvekili adayı olan İbrahim Mermer partimizin oylarını mahvetti, il başkanı olmasını istemiyoruz. Diğer ilçe başkanı arkadaşlarımızla görüşüp, konuştuk ve tüm teşkilat olarak İbrahim Mermer genel merkez tarafından il başkanı olarak görevlendirileceği için istifa ettik. İbrahim Mermer vasıfsız, bu işe yeterli değil. Milletvekilliği seçiminde partimizin oylarını Amasya'da yüzde 18’den yüzde 7’ye düşürmüştür. Teşkilatları seçimde borç içinde bırakmış, ilçe başkanlarıyla değil de daha çok muhalifler ile çalışmış, iş yapmıştır. Olay budur” dedi.

Öne Çıkanlar