Ankara'da siyasi partiler bayramlaşıyor: AKP-CHP ziyaretinde 'birlikte çalışma' mesajları verildi

Ankara'da siyasi partiler bayramlaşıyor: AKP-CHP ziyaretinde 'birlikte çalışma' mesajları verildi
Bayramın ikinci gününde Ankara'da siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyareti gerçekleşiyor. Günün ilk bayramlaşmasında AKP ve CHP arasında 'birlikte çalışma' mesajları verildi. Görüşmede seçimler ve İsrail ile ticaret de konuşuldu.

Artı Gerçek - Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Ankara'da siyasi parti temsilcilerinin bayram ziyaretleri başladı. İlk bayramlaşma töreni CHP Genel Merkezi’nde CHP ile AKP arasında gerçekleşti.

CHP Genel Merkezi’ndeki bayramlaşma törenine AKP heyetine AKP MKYK Üyesi Hasan Sert başkanlık etti. Heyeti CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki kabul heyeti karşıladı. Bayramlaşmada ilk başlık ekonomi oldu.

'HEP BERABER ÇALIŞMA DUYGUSUNDAYIZ'

Nazlıaka, bayramın keyfini çıkaramayan vatandaşlar olduğunu belirterek “Hepimizin sorunu bunu çözmek. Bir sonraki bayramda gerçek anlamda bayramın yaşanabilmesi için hep beraber çalışma duygusunda olduğumuzu ifade etmek isteriz” dedi.

'KUTUPLAŞMAYI BIRAKIP KALP KALBE GELMEMİZ GEREKİYOR'

AKP heyetinin başındaki Sert ise sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekti. “Bu noktada halkın tabanının sıkıntılarını görüp çözüm getirmemiz gerekiyor” diyen Sert, “Şartlar neyi gerektiriyorsa bunları yapıp rahat ettirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

31 Mart seçim sonuçlarına da değinen Sert, “Ciddi bir başarınız oldu. Tebrik ediyoruz. Kutuplaşmayı bırakıp, göz göze kalp kalbe gelmemiz gerekiyor” dedi.

İSRAİL İLE TİCARET

Bayramlaşmada bir diğer sıcak konu ise İsrail saldırıları altındaki Gazze’ydi. Aylin Nazlıaka, İsrail’le ticaret konusuna da değindi. İsrail’le ticaretin sınırlanması konusundaki kararın geç alınmış, doğru bir karar olduğunu ifade eden Nazlıaka, “7 Ekim’den bu yana 2 milyar doların üzerinde ticaret hacmi oluşmuş olsa da, Gazze’yi bombalayan uçakların yakıtlarının bir kısmı Türkiye’den sağlandı ama geç olmakla birlikte yerinde bir karar oldu. Bu durumu protesto eden ve ters kelepçe ile gözaltına alınan kız kardeşlerimiz adına da vermiş olduğunuz bu kararın doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı” diye konuştu.

Sert ise “Filistin ile yaptığımız ticaret İsrail ile yapılmış gibi görünüyor çünkü tüm izinler İsrail üzerinden oluyor. Dolayısıyla bunu ayıralım” dedi.

MHP, ZİYARETLERE AKP İLE BAŞLADI

MHP’deki bayramlaşma ise AK Parti ziyaretiyle başladı. MHP Genel Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında parti genel merkezine gelen heyetleri kabul etti.

MHP heyeti, bu kapsamda ziyarette bulunan AK Parti ve DSP heyetleriyle görüştü.

İYİ PARTİ'YE İLK ZİYARET SAADET PARTİSİ'NDEN

İYİ Parti'ye ilk ziyareti Saadet Partisi heyeti gerçekleştirdi. İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural başkanlığındaki heyet, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında parti genel merkezine gelen heyetleri kabul etti.

Vural ve beraberindeki heyet, Saadet Partisi Dış İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya başkanlığındaki heyetle bayramlaştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar