Aslı Baykal istifa nedenini açıkladı: CHP çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savruldu

Aslı Baykal istifa nedenini açıkladı: CHP çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savruldu
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP'den istifasına dair Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuştu. Baykal, "CHP çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savrulduğu için bir kampana çalarak partiden ayrıldım” dedi.

Artı Gerçek- Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP'den neden istifa ettiğine ilişkin olarak, iktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye konuştu.

'RİFKİN ÇIKIŞI DA HAKLILIĞIMIN İSPATI OLMUŞTUR'

Aslı Baykal, "CHP çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savrulduğu için bir kampana çalarak partiden ayrıldım. Hemen ardından gelen bu Rifkin çıkışı da sanırım haklılığımın ispatı olmuştur" dedi.

'BEN DENİZ BAYKAL’IN SİYASAL BİR UZANTISI DEĞİLİM'

Selvi'nin “Kararınızı Deniz Bey nasıl karşıladı?” şeklindeki sorusuna da, “Kendisine istifamdan sonra haber verdim. Biz baba-kız olarak iyi bir ikiliyiz. Politik olarak farklılaşabiliriz. Ben Deniz Baykal’ın siyasal bir uzantısı değilim” şeklinde yanıt verdi.

AKP'YE GEÇECEK Mİ?

Baykal, AKP'ye geçeceği yönündeki iddialar hakkında, "Benim için esas olan Türkiye Cumhuriyet devleti ve milletimin esenliğidir. Bir milli-gayrımilli ayrışma olduğunda milli safta duracağım kesindir. Hiçbir siyasi partiyle bir angajmanım yoktur" dedi.

'YA ERDOĞAN YA RİFKİN'

Baykal, CHP'nin vizyon belgesine ilişkin olarak da "CHP elbette yabancılardan destek alarak vizyon belgesi açıklayabilir. Zaten açıkladılar. Verdikleri mesaj şudur: Bize oy verirseniz yabancıların aklı ve projelerine oy verirsiniz. Seçmenin önüne şunu koydular: Ya Tayyip Erdoğan ya Rifkin. Seçmen de hemen mesajı aldı. CHP 2008’de yüzde 23 oy aldı. Halen aynı oranda. Bu konuşmadan sonra neler olacağını izleyeceğiz" yorumunu yaptı.

PARTİ KURACAK MI?

Aslı Baykal, yeni bir parti kurup kurmayacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Şu anda Ankara’da ‘Masa Stratejiler ve Çözümler’ isimli bağımsız düşünce kuruluşunda çalışmalarımı sürdürüyorum. Tam bağımsız ve her türlü düşünceye açık bir kuruluştur. Bir siyasal aksiyon alacağım zaman duyururum." (Kaynak)

Öne Çıkanlar