Aydın’da coşkulu Yeşil Sol Parti Mitingi

Aydın’da coşkulu Yeşil Sol Parti Mitingi
Yeşil Sol Parti, Aydın’da seçim mitingi düzenledi. Burada konuşan Buldan, "AKP MHP ittifakının reva gördüğü kaderi değiştirmeye az kaldı. Bu tercih savaşla barış arasında demokrasi ve diktatörlük arasında bir tercihtir" ifadelerini kullandı.

Ezgi YILDIZ


AYDIN - Yeşil Sol Parti bugün Aydın’da Kent Meydanı’nda seçim mitingi düzenledi. Yoğun katılımın gözlemlendiği mitingde, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş da yer aldı.

Yeşil Sol Parti Aydın adayı Ebru Günay konuşmaya başlamadan önce kitle ‘direne direne kazanacağız’ sloganları attı. Bunun üzerine Günay, “Evet direne direne kazanacağız. AKP- MHP faşizmine karşı çıkan insanlar olarak en az iki vekil ile meclise gideceğiz. Buradayız, birlikte kazandık ve kazanacağız” dedi.

'KAPATILAN HER PARTİMİZİN AMBLEMİ GÖĞSÜMÜZDE MADALYADIR'

Ardından söz alan Yeşil Sol Parti Ağrı Adayı Sırrı Sakık “Zamanımız kısıtlı bu yüzden işbirliğine gideceğiz. Serhat’tan size selamlar getirdim. Kapatılan her partimizin amblemi göğsümüzde madalyadır. Faşist AKP ve MHP adayının ‘Burada aday çıkarılması Adnan Menderes’in kemikleri sızlatır sözlerini hatırlatarak, “Sana kötü bir haberimiz var buradan da aday çıkarıyoruz. O faşist adaya buradan büyük bir mesaj vereceğiz. Eğer bir kemik sızlıyorsa atalarınızın kemiklerini siz sızlatıyorsunuz. Çanakkale’de bu halklar birlikte savaştı” dedi ve Aydınlılara ‘adaylarınıza sahip çıkın’ sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

'SARAY TİTREMEYE BAŞLADI, GÜCÜMÜZÜ BİLİYORLAR'

Sakık’ın sonrasında söz alan Yeşil Sol Parti İzmir Adayı İbrahim Akın şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye tarihi bir seçim yaşıyor. Ortadoğu’da önemli bir değişimin adresi olabilir. Dünkü açıklamamız sonrası saray titremeye başladı. Onlar bizim gücümüzü iyi biliyorlar. Daha önce nasıl kaybettirdiysek bir daha kaybettireceğimizi biliyorlar. Bu ağacın altında bütün ezilenleri topladık ve kazanacağız. 15 Mayıs sonrasında demokrasi gelecek. Ne yapacağımız çok açık sandıklardan yeşil sol parti oyları çıkaracağız. Ferhat Tunç’un aday olduğu zamanı hatırlatarak bu defa 2018’in intikamını alacağız 2 vekil çıkaracağız. Aydında doğaya zarar veren bu iktidarı göndereceğiz. Birlikte başaracağız."

DEMİRTAŞ'TAN MEKTUP 'SELO BAŞKAN' SLOGANLARIYLA KARŞILANDI

Erkan Baş, Selahattin Demirtaş’ın mektubunu getirdiğini belirttiği sırada ‘Selo başkan’ sloganları atıldı. Baş, şöyle konuştu:

“14 gün sonra Kürt düşmanlarından kurtulacağız. Onlar bizim birliğimizi sarsmaya çalıştıkça biz daha çok birlik olacağız. Onlar bizi anlamaz bizim ittifakımız otellerde kurulmadı, bizim ittifakımız sokaklarda mücadele alanlarında kuruldu. Bizim temsil makamımız onların 3-5 makam koltuğundan çok daha değerlidir. Dost düşman herkes bilsin bizim ittifakımız Roboski’de kuruldu, Gezi’de, Ankara’da, IŞİD’e karşı mücadele ederken kuruldu. Biz ‘yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği’ diyen Deniz Gezmiş’in yoldaşlarıyız. Bizi rakipmiş gibi gösteren o iktidar medyasını elimizin tersiyle itiyoruz. Biliyoruz ki; bu zafer Kürt ve Türk halkının birleşmesiyle olacak. Aydın’ı en iyi temsil edecek irade Yeşil Sol Partidir.”

'BU SEÇİM BİR KADER ANIDIR'

Erkan Baş’ın ardından sözü devralan SKYP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, “Germencik’in zeytinini, incirini bir avuç zengine peşkeş çektikleri için Kürtlerin anadilini yasakladıkları için onlardan kurtulmamız gerekir. Kendi inadımız ve kararlılığımızla bu köhne düzeni hep beraber ortadan kaldıracağız. bu seçim bir kader anıdır” diyerek bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na bir oyun da Yeşil Sol Parti’ye verilmesi çağrısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan halkı selamlayarak sözlerine başladı ve şöyle konuştu:

‘YÜZÜKLERİN, YÜZSÜZLÜKLERİN EFENDİSİ’

“Tarihi bir sorumluluk ve fırsat ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin kaderini değiştireceğimiz bu seçimdeyiz. AKP-MHP ittifakının reva gördüğü kaderi değiştirmeye az kaldı. Söz sizin karar sizin. Aydın tarihi bir fırsat yakaladı. Bu tercih savaşla barış arasında demokrasi ve diktatörlük arasında bir tercihtir. Arkadaşlarımız Aydın’dan 2 vekil çıkaracağını ifade ediyorlar ben bunu Aydın’a yakıştırmıyorum bu çok az. En az 100 vekil çıkarmamız gerek. Onlardan biri ‘21 yıldır ülkeyi yönetiyoruz kimsenin hakkına müdahale etmedik’ diyor. Ben buradan diyorum ki; siz Kürtlerin, kadınların ve Alevilerin yaşam hakkına müdahale ettiniz. Elinizden gelse Kürtlere nefes bile almayın diyeceksiniz. Bu iktidarı değiştirmek boynumuzun borcudur.

Tayyip Erdoğan, iktidara ilk geldiğinde ‘tek servetim parmağımdaki yüzüktür’ demişti, şimdi yüzüklerin efendisi oldu."

‘HALKIN ÖNÜNE ÇIKACAK YÜZLERİ KALMADI’

Buldan sözlerine, “Yüzsüzlük, talan ve inkarın efendisi oldular. Halkın önüne çıkacak yüzleri kalmadı. Tek yaptıkları emri altında çalıştırdığı basın önünde konuşuyorlar. Halktan haberdar değiller. Halk soğan patates fiyatlarını eleştirdiklerinde tepki gösteriyorlar bu halkın geçim sorunu var. Bizim bir sorunumuz daha var o da AKP-MHP iktidarıdır” diyerek devam etti.

Buldan, "Bir Oy Kemal Kılıçdaroğlu’na bir oy Yeşil Sol Parti’ye" diyerek destek çağrısı yaparken "Selahattin Demirtaş’a özgürlük" sloganları atıldı. Buldan, Selahattin Demirtaş’a Figen Yüksekdağ’a, Gültan Kışanak’a, Sebahat Tuncel’e özgürlük çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar