Babacan: Perinçek'in hayallerinin iktidarı oldular

Babacan: Perinçek'in hayallerinin iktidarı oldular
'Model dediğiniz buysa batsın bu model. Biz istemiyoruz. Türkiye'ye Çin malı bir ekonomi giydiremezsiniz.'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "Hükümet son günlerde ekonomide Çin modeli diye bir şey uydurdu. Bir de anlasalar içim yanmayacak da. Bir ucundan tutturmuşlar. Kısmen bakıyorlar şurası biraz Çin'e benziyor diye. Ortada planlanmış bir model falan yok. Bugünkü iktidar bindi bir alamete, gidiyor kıyamete" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, haftalık değerlendirme toplntısında konuştu. Babacan'ın açıklamaları şöyle:

Şu anda ülkemiz her birimizi an be an fakirleştiren bir zihniyet tarafından yönetiliyor. Hükümet son günlerde ekonomide Çin modeli diye bir şey uydurdu. Bir de anlasalar içim yanmayacak da. Bir ucundan tutturmuşlar. Kısmen bakıyorlar şurası biraz Çin'e benziyor diye. Ortada planlanmış bir model falan yok. Bugünkü iktidar bindi bir alamete, gidiyor kıyamete. Yalnız kendini sürüklese neyse de 84 milyonun her bir ferdini, hatta doğmamış çocukları peşinden sürüklüyor. Ortada bir başarısızlık hikayesi var.

'PERİNÇEK'İN HAYALLERİNİN İKTİDARI OLDULAR'

Bakıyoruz hükümete. "Rotayı ben çiziyorum" diyen Perinçek'in hayallerinin iktidarı oldular. Model dediğiniz buysa batsın bu model. Biz istemiyoruz. Türkiye'ye Çin malı bir ekonomi giydiremezsiniz.

'ARKASINDAN SİZ ÇIKACAKSINIZ'

Bir de cumhurbaşkanı uçakta gazetecilere ne demiş? "Kur manipülasyonu demiş. DDK araştırma yapıyor. Kimler çıkacak, görme fırsatınız olacak" demiş. Bu işin arkasında siz varsınız. Siz çıkacaksınız. DDK araştıracak bakacak. Cumhurbaşkanı konuştukça kur yükseliyopr. Tabii patronlarına öyle bir rapor sunabilirler mi bilmiyorum. Ama bağımsız bir rapor hazırlatsa, derler ki "Bu kur artışının arkasında siz varmışsınız." Döviz kurunun da, enflasyonun da, hazine borçlanma faizlerinin artmasının arkasında Erdoğan var. Hiç suçlu aramasın. Aynaya baksın. Görecek kim olduğunu. Gerçekleşecek enflasyon bütçede öngörülen seviyenin en az 2 katı olacak.

'BU BÜTÇENİN ADI FAİZ BÜTÇESİ'

Bütçenin iki önemli amacı vardır: Birincisi, güveni artırarak makroekonomik istikrarı sağlamaya çalışmak. İkincisi, ülkenin kalkınmasına, yoksulluğun giderilmesine ve gelir dağılımının iyileştirilmesine katkıda bulunmak. 2022 bütçesinde bunların ikisi de yok.

Bu bütçenin adı ‘faiz bütçesi’dir. Biz 2002’de ekonomi yönetimini devraldığımızda her 100 liralık vergi gelirinin 85 lirası faize gidiyordu. Biz onu aldık 13'e düşürdük. Ama şu anda bu rakam tekrar 20’nin üzerine çıkacak.

Öne Çıkanlar